×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

NiP utslagna ur Faceit Major — inga helsvenska lag i slutspel

2
Från minor till major tog sagan slut för Ninjas in Pyjamas idag mot Made in Brazil; efter tre spelade kartor stod det klart att ninjorna var eliminerade från Faceit Major 2018. Lyckligtvis har ninjorna fortfarande en plats i den kommande majorn, IEM Katowice 2019.
Det blev en tuff första karta för Ninjas in Pyjamas. Trots motståndarnas val av Cache, som ninjorna tidigare varit bekanta med, hade de problem tidigt som anfallare. Made in Brazil skaffade en ledning som tvingade svenskarna att jobba sig in i matchen. Åtta rundor i halvtid spelades hem, mycket tack vare Christopher "GeT_RiGhT" Alesund som hittade hål på motståndet, innan amerikanerna fick ha sagt något. Under andra halvlek återfick MIBR kontroll och gick tidigt upp till matchpoäng, med hela sju rundors marginal. Matchen trycktes fram av ninjorna, som förvånansvärt gick upp till övertid, innan kartan hämtades hem av Jake "Stewie2k" Yip.

Ninjornas Mirage, karta nummer två, fick en liknande start som när Fnatic anföll mot Hellraisers. Anfallsspelet krediterade sju rundor till svenskarna, som inför försvarssidan hade täppt till hålen och visade ett stabilt försvar. NiP spelade hem de kvarstående åtta rundor innan amerikanerna nått fyra, för att fastslå det egna kartvalet till 16-10. Sist ut var Train, och även här fick ninjorna med sig första pistolrundan.

Mycket mer än så blev det inte för de försvarande svenskar som kramade ihop fem av de femton rundor. MIBR såg under första halvleken ut att ha en ordentlig kontroll på den avgörande kartan, fram till den försvarande sidan då Patrik "f0rest" Lindberg sköt ner varenda motståndare för att säkra rundan. Därefter började svenskarna skjuta tillbaka, fem rundor i rad gick deras väg innan motståndet ökades av en dubbel AWP-uppställning. Anfallet som gavs en chans fick inget riktigt flyt därefter då MIBR hade gott om individuell eldkraft för att förhindra anfallet och till slut även vinna matchen.



Artikelbild: Jennika Olaja för Dreamhack

106 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 106 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..