Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Fnatic missar Major-slutspel för första gången i historien

2
Färdigspelat har det blivit för Fnatic som föll mot Hellraisers efter tre kartor. Vad som började bra fick sig ett tråkigt slut när det svenska försvaret inte räckte till och istället fick markera det första Major-slutspelet utan något Fnatic.
Gårdagens match visade hur svenskarnas försvar på Mirage var otillräckligt mot Natus Vincere; idag var det lika så. Fnatic fick en rejäl uppförsbacke mot Hellraisers efter att Özgür "woxic" Eker öppnat pistolrundan på den anfallande sidan där de röda samlade ihop elva rundor. Andra halvlek började likadant när poängställningen drogs till 14-5 i Hellraisers favör. Därefter lyckades Fnatic stänga ute motståndet helt. De lyckades upprepa samma bedrift, mycket genom ändring av speltempot och öppningar av Freddy "KRiMZ" Johansson, vilket tog matchen vidare till övertid. Till slut sågs ett glatt Fnatic fira en kartseger med lite jubel på stream.

Dust II stod på tur och vidare på vågen red svenskarna som knäppte tre tidiga som försvarare. Innan halvtid hann Hellraisers kliva upp i en mindre ledning, svenskarna finna ett svar och slutligen även precis överta ledningen. Att försvara visade sig senare inte vara något problem för Hellraisers som vann nio av tio rundor och stängde ute det svenska anfallet på Dust.

Cache, som endast spelats två gånger tidigare i turneringen, fick stå som avgörande karta. Försvarande Hellraisers som fått flytet med sig från föregående karta började starkt med tretton rundor inför halvtid — som just försvarare. Svenskarna föll till motståndarnas individuella skickligheter både under första såväl som andra halvlek. Efter arton rundor på Cache var det färdigspelat för svenskarna som eliminerades från Faceit Major 2018.

Artikelbild: Adela Sznajder för Dreamhack