×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

znajder talar ut: "Jag har knappt rört droger"

2
Självmordstankar, självmedicinering och rykten. Den tidigare Godsent-spelaren Andreas "znajder" Lindberg har tagit till Twitter för att förklara sitt psykiska mående och turbulenta karriär.
Under söndagen publicerade Andreas "znajder" Lindberg en längre post via Twitter där han visade på transparens och förklarade sin situation genom åren för allmänheten. Han börjar inlägget med att berätta att hela hans liv vändes upp och ner efter att han fick lov att lämna Fnatic för ungefär fyra år sedan.

Han förklarar att det var Jesper "JW" Wecksell som ville ha förändringar i startfemman, men att resterande lagkamrater ville ha honom kvar i laget. I samband med detta gjorde Lindbergs dåvarande flickvän slut vilket förvärrade situationen. Det slutade med att han självmedicinerade sin ångest med sin mammas antidepressiva mediciner samt marijuana vilket vände sig mot honom då han blev påkommen vilket i sin tur hindrade honom från att resa till bland annat USA.

Tiden efter Fnatic var svår för honom. Han tvingades tacka nej till lag som Ninjas in Pyjamas och Mousesports eftersom han inte kunde resa till USA med mera. Han började dock spela tillsammans med den danska upplagan av Team Dignitas, men blev petad efter att hans lagkamrater fick reda på hans situation, detta kort efter att de kvalat till en majorturnering.

"[Michael 'ODEE' O'Dell, Dignitas ägare] försökte få mig att skriva på ett kontrakt som sa att jag skulle få 0 lön, 0 prispengar samt 0 pengar från stickers som jag var 100% säker på att jag skulle få innan jag fick kicken. Det stod även att han fick lov att prata med vem han än ville om brotten jag begått och dela det med vem han än behagade.

Jag hade dock tur som hade en advokat-vän på Level99. Vi slog såklart tillbaka eftersom det var bortom löjligt. Det slutade med att jag åtminstone fick 30% av det jag egentligen skulle få och han fick inte lov att tala om det, så vi vann fallet men det kändes inte riktigt som en vinst inombords."

Inför Dreamhack Masters Malmö 2016 skapades Godsent och han fick chansen att än en gång spela med Markus "pronax" Wallsten. Dock återstod problematiken kring resandet då han fortfarande inte visste om han fick lov att äntra USA.

I slutet av året kom Wecksell och berättade att Fnatic skulle splittras. AWP:aren hoppades skapa en femma med honom, Lindberg, Wallsten, Robin "flusha" Rönnquist och Freddy "KRiMZ" Johansson. Detta uppfyllde Lindbergs drömmar då det var femman han ville spela tillsammans med. Laget kvalade till majorn och Lindberg fick klartecken att resa till USA - äntligen. Dock krossades drömmarna då Fnatic-trion återvände till sin tidigare organisation vilket lämnade Lindberg och Wallsten utan en majorplats.

Lindberg förklarar att han genom åren hört oerhört många rykten om sig själv samt att bland andra Richard Lewis sagt att han aldrig kommer att spela i ett topplag igen. Under evenemang har spelare närmat sig honom bara för att säga att han ser hög ut, även om han bara 15 minuter tidigare varit på gymmet.

"Jag har under fyra raka år hört att folk tror att jag är någon form av kokain-langare som bara sitter hemma hela dagarna och tar kokain. Gissa vad? Det är jag inte. Jag har knappt rört droger under hela mitt liv, jag kan antagligen räkna på mina fingrar [hur många gånger droger testats]. Alla som följer mig vet att jag älskar att träna och jag har gjort det under många år. Samtidigt finns det spelare som röker gräs dagligen och tar kokain med mera. De har aldrig haft problem med att hitta lag på grund av detta, känner jag mig orättvist behandlad? Ja."

Han fortsätter med att säga att han dock förstår att folk tror det då han olyckligtvis har gener som gör att hela hans familj har mörka cirklar under ögonen. Lindberg menar att han har hört att han sett hög eller trött ut under hela sitt liv men att droger aldrig varit orsaken. Han erkänner dock att han provat droger, men att många andra också gjort det.

För ungefär sju månader sedan blev han petad från Godsent. Han har sedan dess varit nära på att gå med i lag i jakten på toppen men det slutar alltid på samma sätt, att folk tror att han tar kokain och att han är en dålig lagkamrat. Lindberg skriver att hans tidigare lagkamrater kan stå bakom att han är den typen av kille som alltid försöker få andra att må bra. Detta är dock inte vad omvärlden får höra, utan de väljer att tro på rykten. Han står fortfarande arbetslös och måste snart sälja sin bil för att ha råd med hyran. Dessutom är en känd organisation som han inte namnger skyldig honom över 200 000 svenska kronor som han blivit lovad men som han ännu inte sett skymten av.

"Jag är trött på att se min flickvän sitta gråtandes vid sängkanten för att jag är självmordsbenägen eller efter att hon stoppat mig från att ta livet av mig. För jag känner att jag alltid drar det kortaste strået, oavsett hur hårt jag försöker och hur snäll jag än är."

Lindberg vill inte att någon ska tycka synd om honom då han fått många chanser som han valt bort. Det finns miljoner människor som har sämre liv än honom och som inte kan göra något åt det. Han avslutar inlägget med att lova sina följare att nästa gång han postar något ska det vara på hans vältränade kropp på en vacker strand och då ska han ha bearbetat sina demoner så gott han kan.

Läs hela Lindbergs uttalande här
Twitter
igår 09:16
Hur väl känner du igen CS:GO-spelarna? Testa dina färdigheter i Fragbites nya skäggquiz i samarbete med Philips OneBlade. Priser från Philips Grooming står på spel mellan de som är bäst på att peka ut vilket skägg som hör hemma på vilken spelare.

13 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 13 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..