×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

Gambit vidare till slutspel i Marseille efter avgörande vinst mot Liquid

1
Sista platsen till morgondagens kvartsfinaler säkrades av östeuropeiska Gambit som besegrade Liquid efter tre hela kartor. Tillsammans med dubbletten från Sverige äntrar nu även den östeuropeiska dubbletten slutspelen i Marseille.
Efter att nordamerikanska Cloud9 säkrade en plats i kvartsfinalerna förväntades rivalerna i Team Liquid inget mindre. Ett tag om taktpinnen togs redan från start när Liquid fann ett tidigt övertag över Gambit Esports på Overpass. Gambit var dock inte helt uteblivande utan reste sig och hittade förbi försvaret för att notera sex rundor innan halvtid. Liquid återupprepade kartans början och kunde, mycket tack vare Epitácio "TACO" de Melo, neka försök från Gambit och säkra det egna kartvalet.

Härnäst stod Mirage på tur, och i en kedja av händelser visade Gambit att de inte heller hade någon plan på att kapitulera. Liquid fick smaka på sin egen medicin och sju rundor radades upp av det östeuropeiska laget. Imponerande nog skakades utdelningarna om strax efter 7-0 då amerikanerna säkrade sex av sina egna med endast en runda till spillo. Mer än så blev det dock inte för Liquid som fick nöja sig med sex rundor innan ett revanschsuget Gambit gav utmanarna en tuff andra omgång för att slutligen ro hem kartan med 16-8.

Tuffa tider tuffade vidare in på Train när rundorna kastades fram och tillbaka innan Gambit fick sin fot i förarsätet med åtta rundor i bagaget. Till skillnad från seriens tidigare möten fortsatte européerna och prickade in 13-6 innan ett svar kom från Liquid. Svaret från den amerikanska sidan kom att skapa ett rejält eko i matchen som drogs till trettio rundor innan Dauren "AdreN" Kystaubayev och Abay "HObbit" Khassenov steg fram med en sista och vinstavgörande prestation i ett 2 mot 4 underläge.



Artikelbild: Adela Sznajder, Dreamhack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..