×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Eleague

Valve gör ändringar inför kommande majorturnering — så blir nya upplägget

2
Valve rör om i majorgrytan, det meddelades genom arrangören av nästkommande majorturnering - Eleague - under gårdagskvällen. En av ändringarna vi får se är att det tidigare majorkvalet och själva huvudturneringen slås ihop.
Det blir alltså en del förändringar inför Eleague Major Boston. Turneringen startar redan den 12 januari, med det som tidigare kallades för majorkvalet, och pågår sedan ända till den 28 januari. Detta innebär att det totala antalet lag som deltar i majorturneringen utökas från tidigare 16 till att nu stoltsera med hela 24 stycken. En annan nyhet är att samtliga 24 lag kommer att få specialtillverkade klistermärken, "stickers", förutsatt att de faktiskt har lämnat in nödvändig information till Valve i tid.

Hur kommer då turneringen att se ut? Vi bryter ner den i dess tre, huvudsakliga, beståndsdelar.

New Challengers

Först ut är den del som kallas för "New Challengers" och motsvarar alltså det tidigare majorkvalet. Här trängs de åtta lag som slutade sist under PGL Major Krakow tillsammans med ettor och tvåor från de olika minorturneringarna. Dessa kommer, med start den 12 januari och fyra dagar framöver, att täva om åtta platser till nästa steg av turneringen.

New Legends

Fredag den 19 januari har det blivit dags för steg två, kallad "New Legends". Hit tar sig de åtta bästa lagen från "New Challengers". Här finns redan, sedan tidigare, de åtta bästa lagen från majorturneringen i Krakow, med de regerande mästarna - Gambit Esports - i spetsen. "New Legends"-fasen motsvarar det tidigare majorgruppspelet och de åtta bästa lagen i denna fas tar sig vidare till slutspelet i Agganis Arena.

New Champions

"New Champions" avser med andra ord turneringens slutspel. Det är här som det verkligen börjar bli allvar och det är denna fas som ska skaka fram en ny majormästare. De åtta bästa lagen från "New Legends" tar med andra ord plats i denna fast som tar sin början den 26 januari och pågår fram till och med den 28 januari. Till skillnad från de tidigare två faserna, som avgörs i Eleague Arena i Atlanta, kommer turneringens slutavgörande att hållas i Agganis Arena, en multiarena med 7 200 sittplatser på campusområdet i Boston.

Samtliga datum

New Challengers – 12-15 januari (Eleague Arena, Atlanta)
New Legends – 19-22 januari (Eleague Arena, Atlanta)
New Campions – 26-28 januari (Agganis Arena, Boston)

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..