×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig

ESL

ESL lyfter matchfixeringsbannen — tidigare iBUYPOWER bland de frigjorda

2
ESL har skrivit om sitt regelverk för att ge de tidigare iBUYPOWER-spelarna tillåtelse att delta i dess turneringar. Undantaget ska vara vid minor- och majorturneringar som arrangeras i sammarbete med Valve.
Under gårdagseftermiddagen stod det klart att ESL har hävt matchfixeringsbannen för alla spelare som fälldes innan den 15 februari 2015. De världsberömda turneringsarrangörerna ska ha varit i samtal med diverse spelare under ESL One Cologne samt Esports Integrity Coalition (ESIC), vilket resulterat i att de skrev om sitt regelverk angående matchfixering.

"Även om spelarna tydligt är skyldiga och borde vetat bättre, var reglerna kring denna typ av verksamhet inte tydliga och ingen hade informerat spelarna om ärendet. De förfaranden som användes för att straffa dem var inte transparenta och var inte rättvisa", kommenterade ESIC via sin webbsida.

Att ESL lyfter bannen innabär att bland andra de tidigare iBUYPOWER-spelarna får tillåtelse att delta i turneringar som arrangeras av ESL, det vill säga allt från ESL Pro League till diverse amatörturneringar, från och med första augusti.

Sam
Sam "DaZeD" Marine tackade fansen via Twitter och John "BLU" Mullen började söka ny medkommentator.

ESL pointerar att bannen fortfarande står fast under evenemang som arrangeras i sammarbete med Valve, det vill säga minor- och majorturneringar. All form av fusk och matchfixering är fortfarande strängt förbjudet och kan resultera i en livstids bann. De fullständiga regelförändringarna finnes via ESEA:s webbsida.

Enligt Sam "DaZeD" Marine väntas han spela tillsammans med Braxton "swag" Pierce och Keven "AZK" Lariviere i framtiden. Enligt den välkända profilen behöver även arrangörer som DreamHack och Esports Championship Series (ECS) häva deras spelförbud för att de ska kunna erhålla tillräckligt bra spelare till ett lag. Marine berättar även i sin video kring ärendet att han inte vill, eller kommer, spela tillsammans med Joshua "steel" Nissan.

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..