×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Counter-Strike: GO

Legendarer återförenas i nostalgiturnering på Inferno Online

85
Emil "HeatoN" Christensen (mitten) och Abdisamad "SpawN" Mohamed (höger) kommer att återförenas som SK2003 i helgen. Michael "Ahl" Korduner (vänster) kommer tyvärr inte att närvara.
Lustigkurren och en av tidernas favoriter, Christer "fisker" Eriksson, gör också comeback i helgen!
Tommy "Potti" Ingemarsson är också en del av SK2003.
En glad överraskning är att även den norska legenden Ola "elemeNt" Moum kommer att vara på plats!
Christian "vilden" Lidström kommer att representera EYEballers.
Daniel "Hyper" Kuusisto likaså.
Även Olof "archie" Ekdala (här till höger om Dennis "walle" Wallenberg) spelar för EYE i helgen.
En annan norsk legend, Jørgen "XeqtR" Johannessen, kommer att närvara för Team9/Adrenaline.
Johan "vesslan" Ryman likaså.
Tre av dessa fyra spelare kommer att spela i helgen. Bland andra Jonas "GoodFella" Virtanen (ståendes).
"Ninja Reflexes"-snipern Anders "Rwa" Svensson kommer till IO i helgen för att spela under Divine.
Den gamla Fnatic-spelaren Mikael "zAFFe" Säflund kommer att spela med PlayIT.
HLO.Gävle, här med Henrik "Heiden" Lundberg och Fredrik "frenz" Ekenberg närmast kameran, kommer att spela med sin laguppställning från mitten av 00-talet.
Initiativtagaren Tomas "greykarn" Lyckedal tar en välförtjänt paus från DreamHackandet för att förgylla vår nostalgivardag. Även han kommer att spela för sitt gamla topplag KABOM.
Fredrik "JAEGARN" Andersson är en av spelarna som väntar på att få lagkamrater till turneringen.
Även Conny "Zad" Ryderholm står på väntelistan.
Liksom Johan "Hartman" Hartman, här till höger om Magnus "Magix" Berndtsson.
Turneringen kommer att spelas på Inferno Online Odenplan i Stockholm under lördagen.
I helgen samlas en hel del gamla rävar på Inferno Online för att damma av sina tangentbord och för första gången på väldigt länge tävla i Counter-Strike.
På lördag den 9 april fylls Inferno Online med välkända namn från förr när en turnering vid namn CS Reunion @ Inferno Online arrangeras. Ungefär 60 stycken spelare från den svenska Counter-Strike-eliten under perioden 2003-2007 kommer att damma av bössorna och närvara i sagda nostalgiturnering.

Initiativtagare till evenemanget är Tomas "greykarn" Lyckedal, som till vardags jobbar på DreamHack men som också spelade i det svenska toppskiktet i början av 00-talet. Han berättar att tanken bakom evenemanget är att få en känsla av att se en turnering som lika gärna kunde arrangerats för tio år sedan.

"Det ska bli kul. Tanken var att återskapa en turnering i CS:GO med “oldschools” från de aktiva lagen från 2003-2007 men framförallt för att det vore förbannat kul att träffa alla som man träffade på Rendesvouz, ESWC-kval, WCG-kval och SEL-slutspel", säger Lyckedal.

Spelet som kommer att spelas är Counter-Strike: Global Offensive, vilket bestämdes efter att deltagarna fått rösta mellan CS:GO och Counter-Strike 1.6. Detta, utöver faktum att Inferno Online utvecklats både tekniskt och utseendemässigt, blir den enda skillnaden mot en klassisk turnering.

"Responsen har varit fantastisk och jag tror att det blir en riktig kanonkväll. Jag vill framförallt tacka Inferno Online (Anton, Sam, Pani, Fabian och alla andra) för att ni ställer upp och stöttar en sån här kul grej. Jag vill också tacka Vilden, Fisker, Vesslan, med flera som hjälpt till att dra samman spelare till detta."

Ja, några bekanta namn ser ni i Lyckedals tacklista ovan. Christian "vilden" Lidström, Christer "fisker" Eriksson och Johan "vesslan" Ryman är bara några av legendarerna som kommer att närvara. På plats kommer vi nämligen att få se laget som spelade för SK Gaming 2003, en gammal Eyeballers-upplaga, gamla Team9/Adrenaline och många, många fler.

Deltagarlista: CS Reunion

Sverige SK2003
HeatoN, Potti, fisker, elemeNt, SpawN

Sverige EYE
vilden, bevah, Crw, Hyper, archie

Sverige Team9/Adrenaline
XeqtR, vesslan, NotoriouS, GoodFella, natu (tryout!)

Sverige Divine
BANDIT, Rwa, squee, eriko, zeewor

Sverige HLO.Gävle
Heiden, Oops!, matz, djurre, frenz

Sverige PlayIT
zaffe, fjuttiz, excide, psyket, spunk

Sverige KABOM
greykarn, bf, cyppe, swiffan, cK

Sverige Inferno Online
EyKooN, sToL, bLoLu, Royal, Smuffe

Sverige Begrip.mix
sailor, enben, Fist, Maza, DeeOne

Även följande spelare kommer att bilda totalt tre mixlag:
Zad, Sui, Hartman, Sajko, Desp, JAEGARN, cr0nicle

Observera att alla lagnamn bör ses som "mixnamn" då de inte har någon koppling till numera aktiva organisationer.

Om du var aktiv i Sveriges toppskikt under sagda period finns det fortfarande plats för dig i ovanstående turnering. Det går att ansöka om att få spela i något av mixlagen via greykarn[at]gmail.com.

Turneringen kommer att dra igång 12:00 under lördagen med gruppspel, där de tolv deltagande lagen delas in i två grupper á sex lag. I slutändan kommer två lag från varje grupp att gå till ett single elimination-slutspel mot kvällen, där matcherna spelas i bäst av en karta. Vill man se dessa spelare live in action går det att besöka Inferno Online, och annars går vissa utvalda matcher att följa via en livesändning där Fredrik "slop3" Wahlstedt och Fabian "blomstar" Åkermark kommer att agera kommentatorer. Schema och matcher kommer att släppas närmare evenemanget.

Vilket lag vinner CS Reunion @ Inferno Online?

6086 personer har röstat
2021-11-19 15:37
Visst kan svenskar mer än norskar om esport? Vi lät Godsent-proffsen Vanessa "Nessa" Ahlström och Hege "Hedje" Botnen tävla mot varandra i en klassisk frågesport för att få ett definitivt svar.

169 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 169 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..