×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

DreamHack

Fnatic är FACEIT-mästare efter tre kartor

30
Fnatic mästare av FACEIT League Stage 3 på DreamHack Winter 2015.
Luminosity-spelaren FalleN fick priset som turneringens främste in game-ledare.
FalleN fick även ta emot ett pris som säsongens bästa AWP-spelare.
olofmeister blev turneringens mest värdefulla spelare.
Det blev svensk seger i FACEIT League Stage 3-finalerna sedan Fnatic besegrat uppstickarlaget Luminosity med 2-1.
Mästerskapsfinalen av FACEIT League Stage 3 är avgjord och det blev en svensk förstaplats. Fnatic besegrade Luminosity i en final var det brasilianska laget öppnade starkast. Svensklaget Fnatic kom sedan tillbaka och vann två raka kartor.

Anfallande Luminosity vann matchens första pistolrunda när finalen tog sin början på Train. De följde sedan upp detta med att vinna fyra rundor till innan Fnatic fick sin första pinne på resultattavlan. Efter detta gick rundorna fram och tillbaka, men Luminosity behöll ett knappt övertag (8-7) när första halvan var över.

Luminosity vann sedan även den andra pistolrundan, med det var loppet i princip kört för svenskarna som faktiskt valde Train som sin karta. Mot slutet av runda 23 drabbades dock Freddy "krimz" Johanssons av datorproblem och rundan, som Luminosity vann, spelades om. Någon annan utgång blev det däremot inte vid omspelet heller och Fnatic lyckades endast vinna två rundor som terrorister innan brasilianarna fastställde resultatet till 16-9.

Luminosity vinner sin tredje raka pistolrunda

Även på matchens andra karta var det brassarna som öppnade starkast och vann pistolrundan. Skillnaden den här gången var att Fnatic studsade tillbaka direkt och vann den efterföljande rundan, det som anfallare. Svenskarna gjorde sedan vad som förväntades av dem när de sakta men säkert började dra ifrån Luminosity. Men brassarna vägrade låta sig bli överkörda och vid halvtid hade Fnatic en något blygsam 9-6-ledning.

När det var dags för Fnatic att spela som försvarare på Cobblestone kom till slut svenskarnas första vinst av en pistolrunda. Efter ytterligare tre rundor var ställningen 13-6 till Fnatic och Luminosity valde att ta en taktiskt paus, vilket fick effekt. Det brasilianska laget minskade gapet till Fnatic då de vann den följande tre raka rundor. Det gick sedan lite fram och tillbaka men Fnatic var det vassare laget och utjämnade till 1-1 i kartor efter 16-11 på Cobblestone.

Två svenska ryck grundlade seger

När matchen återupptogs efter en kortare paus var det dags för den finalens tredje karta, Inferno. Luminosity började som försvarare och lyckades återigen vinna pistolrundan, deras fjärde dittills i finalen. Brassarna vann sedan, som det sig bör, de två rundor till men när det var dags för första vapenrundan slog Fnatic tillbaka. Svenskarna sprang över Luminosity i nio raka rundor innan det brasilianska laget åter kunde lägga en runda till samlingen. De vann sedan även de två kvarvarande rundor i den första halvan vilket gav Fnatic ett övertag med 9-6 inför sidbytet.

Under matchens sista pistolrunda lät sig Fnatic luras att rotera till B-bomplatsen vilket gav fri väg för Luminosity som planterade bomben på A. Fnatic lyckades dock kämpa ner de två kvarvarande anfallarna och desarmera bomben, med det var lagets andra pistolrunda i finalen ett faktum. Svenskarna ryckte sedan igen, denna gång fram till ställningen 14-6, innan Luminosity lyckades få bomben att brisera och därigenom vinna en runda. När Fnatic sedan vann runda 22 gick luften ur brassarna och det svenska stjärnlaget kunde ta hem segern genom att fastställa resultatet till 16-7.

Sverige Fnatic vs. Brasilien Luminosity

Fnatic: flusha, JW, olofm, krimz, dennis
LG: FalleN, cold, fer, fnx, TACO


Detta innebär alltså att Fnatic tar hem förstapriset om drygt 870 000 kronor. En stor eloge får vi lov att ge till Luminosity som nog överraskade på de flesta då de skickade hem EnVyUs, NiP Gaming och Team SoloMid på sin väg till finalen.

Slutplaceringar och prisfördelning

1. Sverige Fnatic — 100 000 dollar (cirka 870 000 kronor)
2. Brasilien Luminosity — 50 000 dollar (cirka 437 000 kronor)
3-4. Danmark Team SoloMid — 25 000 dollar (cirka 218 000 kronor)
3-4. Polen Virtus.pro — 25 000 dollar (cirka 218 000 kronor)
5-6. Sverige NiP Gaming — 15 000 dollar (cirka 131 000 kronor)
5-6. USA Team Liquid — 15 000 dollar (cirka 131 000 kronor)
7-8. Frankrike EnVyUs — 10 000 dollar (cirka 87 000 kronor)
7-8. Australien Legacy — 10 000 dollar (cirka 87 000 kronor)

38 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 38 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..