×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig

Blogginlägg

Den svenska shufflesoppan kommer att hålla oss varma i höst

7
Fnatic, Godsent, Faze och i viss mån Fnatic Academy har stökat omkring ordentligt. Vad innebär det egentligen för de nya lagen?
Det har legat i luften med spelarbyten ända sedan majorn men nu står det nästan helt klart för alla inblandade parter. Faze och Fnatic har annonserat sina laguppställningar för framtiden medan Godsent, trots rekryteringen av Dennis "dennis" Edman, ännu inte är kompletta efter att man har bänkat Markus "pronax" Wallsten.

I och med att Godsent ännu inte har sin femma spikad och att de temporärt har Simon "twist" Eliasson som IGL är det svårt att titta närmare på laget och dess framtid. Edman är en fantastisk värvning och kommer att hjälpa laget ta ett kliv i rätt riktning men djupare analys blir svårt tills dess att laget är fullständigt. Har av den anledning valt att lägga fokus på Faze och fnatic och vad deras värvningar kan komma att innebära för respektive lag.

Faze med olofmeister och GuardiaN

Faze, som numera huserar två svenskar i form av Olof "olofmeister" Kajbjer och coachen Robert "RobbaN" Dahlström, passade även på att rekrytera Ladislav "GuardiaN" Kovács under sommarfönstret. Det är inget snack om att de nya rekryterna höjer den individuella nivån på laget, det är trots allt sina respektive ex-lags stjärnspelare vi pratar om. Tittar man på pappret har vi nog aldrig sett ett lag så späckat med stjärnor förut, och klickar allting kommer det att bli ett fantastiskt lag att titta på. Men kommer allt att klicka?

Jag ser stjärnor. Stjärnor som tar plats på scen och på servern. Scenen är stor nog för alla men väl på servern kan det uppstå problem. Kovács har tidigare varit en spelare som glänser som mest när laget byggs runt honom. Hans spelstil är inte så självgående och kräver ett visst system för att dominera en match. Nikola "NiKo" Kovac har tuffat på som innan och statistiskt märks ingen större skillnad på honom i Faze och när han tidigare spelat i Mousesports. Han ser ut att kunna leverera lika väl även när spelet inte kretsar kring honom lika mycket som det tidigare gjorde. Om han får fortsatt lika mycket frihet med de nya rekryterna återstår att se, men det råder inga tvivel om hans förmåga att anpassa sig och prestera under olika förhållanden.

Olofmeister med ny utmaning i Faze.
Olofmeister med ny utmaning i Faze.

Kajbjer har sedan sin skada under fjolåret aldrig riktigt hittat tillbaka till sin världsetta-form. Han har fortfarande matcher där han dominerar men kontinuiteten som syntes under fnatics storhetstid är saknad. Han har själv uttryckt att det varit andra faktorer som spelat roll i hans formdipp, men bara framtiden kan avslöja om Kajbjer kan återta sin plats som världens bästa spelare. Oavsett om han återfår den formen och faktiskt blir världens absolut bästa spelare igen så kommer han alltid vara en extremt duktig och viktig spelare för alla lag han någonsin kommer att spela i, så även i Faze.

Ett stort ansvar läggs på Finn "karrigan" Andersen och Håvard "rain" Nygaard som jag förväntar mig kommer att ta kliv tillbaka till lite defensivare roller. De är båda spelare som kan vinna matcher för sitt lag, men det är trion Kajbjer, Kovács & Kovac som ska vinna turneringarna åt dem. Om den nu då defensiva duon faktiskt hittar trygghet i att lyfta sina playmakers och gör det bra kan laget gå hur långt som helst. Men det är en stor rollförändring som kan ta tid att finna sig i för de båda.

Fnatic med nytändning från Golden och Lekr0.

Ända sedan Wallsten separerade från fnatic 2015 har fnatic letts av Robin "flusha" Rönnquist, om man bortser från visiten i Godsent vintern 16/17. När Rönnquist tog över IGL-rollen lyckades fnatic vinna sex raka turneringar, det var inget snack om att muslyftaren hade hjärna för spelet. Efter min tid i Fnatic kan jag inte annat konstatera än att han definitivt är en av de smartaste spelarna jag någonsin pratat cs med. När Fnatic efter Kajbjers skada började få problem att hitta resultat fanns det inget tydligt svar på varför. Det blev tydligare att Rönnquists ledarroll var relativt momentumbaserad. Det krävs ett bra flow, spelare som tar mycket initiativ och en allmänt god stämning, som såklart återfinns i ett lag som vinner allt. Men när saker och ting inte går som det ska spelar det inte någon roll hur smart han än är, det krävs en tydlig ledare på servern.

Oavsett vem som skulle ryka från laguppställningen behövde Fnatic få in en ledare. Jag tror inte Maikil "Golden" Selim kommer att kliva in som diktator från dag ett. Han är inte den personen och har inte bakgrunden som backar den ledarrollen. Jag känner Selim personligen sedan en längre tid tillbaka och ser snarare hur han med sitt enorma engagemang och positiva aura kan leda laget mot framgång. Det är dessa egenskaper, tillsammans med Jonas "Lekr0" Olofssons hunger, kan skapa en nytändning för den majorvinnande trion och få laget att kriga om titlar igen.

Nytaggad trio i fnatic.
Nytaggad trio i fnatic.

Även om Fnatic kanske tar ett steg tillbaka om man kollar på rå skickligheter vågar jag påstå att de med tiden kommer att bli ett bättre lag än förut. Dynamiken i laget har en bättre harmoni, Rönnquist får äntligen roama fritt igen och göra det han gör bäst, Jesper "JW" Wecksell blir en tydligt ensam AWPare och Freddy "krimz" Johansson köttar på som vanligt. Tillsammans med Olofsson och Selim, diamanterna som ännu kan slipas massor, känns det nya fnatic fräscht och spännande.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..