×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Förhandstitt

Alla lag har något att bevisa — här är Dreamhack Masters Spring

1
Det är dags för Dreamhack Masters Spring och det är endast en svensk som deltar, Robert "RobbaN" Dahlström som är tillbaka i Faze Clan. Turneringen kan visa mycket om var lagen som deltar står inför Flashpoint 3. Här är allt du behöver veta om turneringen.
Årets första Dreamhack Masters-turnering är igång. Turneringen har som vanligt 250 000 dollar i prispotten och totalt 16 lag slåss om prissumman. Förutom pengar så står även en stor del poäng till ESL Pro Tour på spel. Dessa poäng agerar som kval till de större ESL-turneringarna under året, till exempel Intel Extreme Masters Cologne. Här är allt du behöver veta om turneringen.

Alla lagen måste visa vart de står

Förtjänr verkligen Heroic sin världsranking?
Förtjänar verkligen Heroic sin världsranking?

De första månaderna av 2021 har verkligen bjudit på många förvåningar. Vem kunde i början av året gissa att de första två platserna på Hltv:s världsrankning skulle hållas av Gambit Esports och Heroic? Båda lagen har redan bevisat att de håller sig på toppen. Det var inte bara under ESL Pro League som de två topplagen presterade utan Gambit vann IEM Katowice samt Blast Premier Spring Showdown där de vann mot Heroic i finalen. Men de är nu de måste visa om de faktiskt kan hålla sig på toppen längre, speciellt Heroic.

Men det är inte bara de två topplagen som måste visa vart de står. Det nordamerikanska laget Extra Salt bjöd på en stark prestation under FunSpark ULTI och de måste nu visa om de faktiskt kan kämpa mot topplagen eller om det bara var en engångsföreteelse. Är det detta laget, som Cloud9 kickade för att satsa på ett projekt som misslyckades, som är Nordamerikas nästa stjärnor? Eller kommer de också splittras för grönare ängar i Valorant?

De finns dessutom ett par lag som alla ser som topplag som inte har varit så himla hype på senaste. G2 Esports, Natus Vincere, Team Vitality, Virtus.pro och Faze Clan, med turneringens enda svensk i coachen Robert "RobbaN" Dahlström, är alla lag som nu måste visa vart det står. Är detta lag som fortfarande kan slåss om titlar eller har lag som Gamibt och Heroic sprungit om dem? Nu när vi närmar oss Flashpoint 3 så kan vi se vilka lag som faktiskt går in som favoriter. Sen så får vi såklart inte glömma, kan Astralis prestera utan Nicolai "dev1ce" Reedtz.

Schema och upplägg

De 16 lagen i turneringen är uppdelade i två stycken grupper som spelas i ett dubbelt slutspels format. Tre lag kommer att gå vidare till slutspelet där de vinnande laget går direkt till semifinal och andra- och tredjeplatserna startar slutspelet i kvartsfinal.Schemat uppdateras löpande.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..