×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Artikel

LISTA: Här är svenska spelarna utan lag

1
North har lagt ner, Simon "twist" Eliasson blev precis släppt från Ninjas in Pyjamas och Robin "flusha" Rönnquist valde att placera sig själv på bänken. Detta lämnar nu ett ett gäng svenska spelare och coacher utan lag. Det kan vara lite svårt att hålla koll på allt detta. Därför har vi nu samlat alla i en lista.
Svensk CS har börjat vakna till lite igen. Båda Fnatic och Ninjas in Pyjamas har bjudit på imponerande prestationer i början av 2021. Men det finns ett gäng svenska spelare som just nu står utan lag, antingen är de free agents eller så är de bänkade. Det finns även ett par coacher som inte representerar något lag heller. Här är listan på toppspelarna och coacherna som inte har något lag.

Spelare

Robin "flusha" Rönnquist


flusha är en spelare som varit med på HLTV:s top 20 lista hela fyra gånger. År 2014 hamnade han på en andraplats bakom Christopher "GeT_RiGhT" Alesund. Han har under majoriteten av sin karriär spelat för Fnatic som han nu har valt att bänka sig själv ifrån. Han har varit tydlig med att han vill vara IGL och efter att projektet med Miikka "suNny" Kemppi och Timothy "autimatic" Ta dött ut letar han nu efter ett nytt lag.

Jonas "Lekr0" Olofsson


North offentliggjorde nyligen att de valt att lägga ner hela sin organisation. Detta ledde till att laget inte valt att fortsätta spela med varandra. Lagets IGL Lekr0 är därmed free agent. Han har tidigare spelat med både Ninjas in Pyjamas och Fnatic och är laglös för första gången sedan 2017.

Simon "twist" Eliasson

Bild: Adela Sznajder/Dreamhack
Bild: Adela Sznajder/Dreamhack

Ninjas in Pyjamas placerade nyligen twist på bänken och valde redan igår att släppa honom från sitt kontrakt. Han är därmed free agent och kan söka sig fritt till nya lag. Spelaren har precis som Lekr0 spelat i både Fnatic och Ninjas in Pyjamas. Han var dessutom semifinalist i EMS One Katowice 2014. Han har under majoriteten av sin karriär agerat AWP-spelare men har i både NiP och Fnatic setts axla en mer tillbakadragen roll som supportspelare.

Richard "Xizt" Landström


Ytterligare en IGL hittar sig in på listan i form av Xizt. Den svenska ledaren sågs senast hjälpa till Gen.G i Flashpoint 2. Innan dessa spelade han tillsammans med sina gamla lagkamrater från originalfemman av NiP i Dignitas. Deras tidigare stordåd kunde dock inte återskapas under Dignitas flagg. Han har därmed varit utan lag sedan september förra året.

Denis "grux-" Gutaj


grux han inte spela länge tillsammans med Lekr0. Han var bara en del av North i 17 dagar innan organisationen la ner. Spelaren sågs innan det spela med Smash Esports utan vidare framgång. Han är nog kanske mest känd för sin tid i Red Reserve och Ancient som han sågs spela med under 2018 och 2019.

Mikail "Maikelele" Bill

Bild: Joao Ferreira/Dreamhack
Bild: Joao Ferreira/Dreamhack

Majorfinalisten Maikelele är den spelaren på listan som har stått utan lag längst. Han har varit med och startat upp ett stort gäng internationella satsningar i CS:GO, senast NoChance som tillslut hittade hem hos Godsent. Maikelele var dock inte en del av organisationen allt för länge och fick lämna i maj förra året. Sedan dess har spelaren varit laglös.

Coacher

Jimmy "Jumpy" Berndtsson


Precis som Lekr0 och grux så förlorade Jumpy jobbet när North la ner. Han var med i organisationen i nästan exakt ett år. innan det sågs han coacha Fnatic i över tre år. Hans starkaste prestationer i CS:GO är en majorsemifinal med Fnatic samt vinster vid IEM Katowice, WESG och PLG Grand Slam, alla dessa turneringar under 2018.

Faruk "pita" pita

Bild: Adela Sznajder/Dreamhack
Bild: Adela Sznajder/Dreamhack

Den svenska coachen pita är en av få som faktiskt har vunnit en major, detta tillsammans med NiP 2014. Majoriteten av hans coachkarriär har även varit med just Ninjas in Pyjamas. Hans senaste period i laget började 2018 och avslutades när THREAT tog över hans roll i början av 2020. Han har sedan dessa varit utan ett lag. Han har dessutom en bann från ESIC vilket även innebär att han inte får coach en major. Själva ESIC-bannen går dock ut redan nästa månad, 15 mars.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..