×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Intervju

Vem är eraa? — Sveriges nästa stjärnspelare?

1
Från alla möjliga hörn av vårt land har det sedan ett par decennier dykt upp personer som har en fallenhet för vårt favoritspel, Counter-Strike. En av dessa personer är Sean 'Eraa' Knutsson. En ung talang som trots sin relativt korta tid inom scenen gjort snabba och imponerande kliv uppåt. Här berättas med hjälp av Eraa själv hur den resan började och var den lett honom.
Från sjöstaden Motala kommer några välkända personer inom flera olika kategorier, med familjen Spendrup som grundade bryggeriet med samma namn i fören. En Motala-bo som inte ännu är lika välkänd för allmänheten men som vi inom esporten hör namnet på mer och mer är Sean "eraa" Casido Knutsson. En 18-åring som på bara ett par år lyckats etablera sig som en av de mest lovande spelarna inom den svenska Counter-Strikescenen.

Att Eraa gjort en snabb resa från dess att han var med i sitt första lag Represent Gaming till att nu ha signerats av Gamerlegion, ett lag som tidigare haft spelare så som Dennis "dennis" Edman och William "draken" Sundin, är ingen hemlighet. Hemligare är den informationen som inte gått att hitta på nätet ännu och därför har vi ställt Eraa några frågor om honom själv i relation till spelet.

Nästan alla som spelar något spel kan berätta att de blev introducerade till spelet av en familjemedlem eller vän. Ingen skillnad är det för Eraa som vid elvaårsåldern blev introducerad till Counter-Strike: Source av sin kusin.

"Jag blev introducerad till CSS genom min kusin när han övertygade mig att spela med honom. Vi spelade antingen Surf- eller Zombiekartor och hade roligt med det fram tills någon månad senare när Counter Strike: Global Offensive släpptes och jag direkt fastnade för det."

Eraa, kusinen och deras vänner spelade nu CS:GO, inte främst Surf- och Zombiekartor längre, utan rankade matcher. Det skulle visa sig att Eraa hade en talang för spelet när han nådde en Guld Nova-rank väldigt fort medan hans kusin och vänner blev fast med en Silver-rank.

Det föll sig kanske naturligt att Eraa skulle fortsätta spela det spel han så uppenbart kunde briljera inom och att han ihop med vänner skulle spela som ett lag. 2018, några år efter hans introduktion till spelet bestämde sextonåriga Eraa och hans dåvarande spelvänner sig för att delta i ett kvalspel som hölls av Birdie, en datorfestival som hålls årligen i Uppsala. Det var när vängruppen vann kvalspelet de bestämde sig för att bilda ett officiellt lag.

"Mitt första riktiga lag var Represent Gaming, vi bestod av vänner och var samtidigt bra spelare. Vi vann ett Birdie-kvalspel mot en del andra duktiga spelare, bland annat Hampus "hampus" Poser som då spelade för Godsent. Förstapriset var resa, boende och inträde till Birdie samma vår. Vi var väldigt glada och bestämde oss efter vinsten för att bli ett officiellt lag för att träna och placera så bra som möjligt på det kommande LANet."

Hampus
Hampus "hampus" Poser, det senaste tillskottet hos Ninjas in Pyjamas

Enligt Eraa var vinsten en del av hans inspiration att fortsätta tävla inom CS. Känslan han får av att vinna en jämn match mot andra bra spelare är en som Eraa beskriver som just obeskrivlig och är något han kämpar varje dag för att få uppleva. Inspiration samt mål är viktiga och förändras vanligtvis beroende på situationen vi befinner oss i och hur långt vi tagit oss. För Eraa har många snabba kliv uppåt skett under en kort tid och det har inneburit en del snabba vändor in och ut ur olika lag. Målet för tiden i de olika lagen har fått vara främst kortsiktiga, men med resans gång har de blivit något större.

"Jag hade alltid kortsiktiga mål som var olika beroende på i vilket lag jag var, till exempel att kvalificera till ligor så som ESEA Advanced, det var målet vi hade och sedan nådde i nerdRage. I Valorix Esport var målet att vinna Eliteserien. Ett personligt större mål jag haft och har nått under den här tiden var att få spela Mountain Dew League (MDL). Nu är det bara att fortsätta klättra på målstegen, få spela något större LAN, större ligor och så vidare. Det har alltid varit en önskan jag haft att få spela en av Dreamhacks LAN-turneringar."

En av anledningarna till att Eraa gärna vill spela på stora LAN i Sverige är att få träffa vänner han fått genom spelet, en typ av vänskap som är närmast oundviklig i en krets så liten som den svenska CS-scenen.

"Jag känner definitivt väldigt många inom den svenska CS-scenen, kretsen är rätt liten och ofta hamnar man med en person i Pick Up Games (PUG) om och om igen. Några av de riktigt bra vänskaperna jag fått är alla från Prima. Genom CS har jag skaffat väldigt många vänner för livet och därför vill jag gärna spela turneringar på stora LAN och få möjlighet att träffa de vänner jag fått via nätet där. Det finns något väldigt fint i att spela LAN-turneringar med vänner vid sin sida."

Eraa hos Prima Esport tillsammans med ZTR, isak, Addi och BQ.<small><i>Bildkälla: Prima Esport</i></small>
Eraa hos Prima Esport tillsammans med Ztr, Isak, Addi och Bq.
Bildkälla: Prima Esport
För ett tag sedan var den för det mesta aggressiva AWP-spelaren utlånad till just Prima för att spela i Elitserien. I turneringar som Elitserien och Fragleague vet deltagarna sedan innan vilket motstånd de kommer att möta eftersom att turneringarna är byggda i en "alla möter alla"-form. En del av förberedelserna för sådana turneringar är rätt övergripande för lagen, men förberedelser inför individuella matcher kan skilja sig en del.

"När vi vet om vilka våra motståndare är så sätter vi oss ner antingen individuellt eller som grupp och kollar på motståndarlagets inspelade matcher för att analysera vilka kartor vi ska välja bort och vilka kartor vi kan komma att få möta motståndarna på. Innan matcher förbereder vi oss med en träningsmatch på den karta vi tror den officiella matchen kommer att spelas på för att värma upp."

Trots förberedelser går inte matcher alltid som önskat och då är det lätt att hamna i negativa tankebanor, något som kan komma att påverka en spelares förmåga att prestera till sin fulla potential. Det är därför viktigt att ha ett sätt att ta sig ur det sinnestillståndet. Hur gör Eraa? Tvättar händerna? Ja, där ser man.

"Dåliga matcher händer, antingen på ett individuellt plan eller för laget i stort. Det viktigaste är att inte ta det för hårt, att fokusera på framtida matcher och att komma ihåg att det kommer att komma fler chanser. Att ta små pauser är något som vi var väldigt dåliga på i början men som kan göra stor nytta. Det kan vara strategiska eller mentala pauser under matchen för att samla sig. I mitt fall brukar jag bli väldigt varm när jag blir arg så jag dricker gärna något för att kyla ned mig, dessutom har jag mycket energi som jag får ur mig genom att röra mig, exempelvis om jag hämtar något eller går för att tvätta händerna.

Nu fortsätter Eraa's resa, nästa stopp är GamerLegion och med sig tar han sina mål och övertygande motivation. Eraa fortsätter att klättra uppåt, så som han gjort sedan han först lade händerna på spelet. Lagen och prestationerna blir allt mer prestigefyllda och vi ser fram emot att se vad framtiden håller för en av våra unga och lovande svenska talanger.

Pausa, tvätta händerna och håll utkik efter framtida artiklar om framstående svenska spelare från oss på Fragbite.
2020-07-13 17:45
Chips är ju något som är otroligt gott. Men det blir ofta problem när man ska käka dessa framför datorn. Det blir ofta kladdigt och smulor kan hamna överallt. Tillsammans med Estrella har vi valt att testa lite olika metoder för att se hur man käkar chips vid datorn på bästa sättet. Här är våra resultat!

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..