×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Förhandstitt

Blast Pro Series Moskva — alla lag har något att bevisa

1
I helgen, 13-14 september, spelas Blast Pro Series Moskva. En turnering med sex lag och 250 000 dollar i prisptten. Minst två lag kommer att spela med nya spelare, en legendars sista turnering och möjligtvis även en majorfinalist på plats i arenan. Alla lagen har något att bevisa, här listar vi alla anledningar.
På fredag startar Blast Pro Series Moskva. Totalt sex lag kommer att kämpa om prispotten på 250 000 dollar över de två dagarna som turneringen spelas. Turneringen kommer denna gången att gå tillbaka till det formatet som Blast tidigare använt. Varje lag möter varandra en gång och de två lagen med flest poäng ställs mot varandra i en final.

Det som skiljer denna upplaga av Blast Pro Series från tidigare är hur många olika storylines som kommer att spelas ut. Ett lag som tog sig ända till majorfinal kommer att försöka kvala sig in till turneringen, en äkta legendar kommer att spela sin sista turnering och mer än ett lag spelar med en ny spelare.

Storylines

Ninjas in Pyjamas och GeT_RiGhT


Framtiden i Ninjas in Pyjamas för Christopher "GeT_RiGhT" Alesund har varit oklar ända sedan de plockade upp den unga talangen Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora. Ingen vet hur länge GeT_RiGhT kommer att vara kvar i laget. De kommer nu även att få spela med Plopski. De har inte spelat en LAN-turnering sedan ESL One Cologne i juli då de var tvungna att använda Maikil "Golden" Selim under majorn. GeT_RiGhT kommer åtminstone att spela denna turnering samt V4 Future Sports Festival med laget, efter det är dock hans framtid i laget väldigt oklar.

Zeus sista turnering


En av de mest framgångsrika ledarna i Counter-Strike-historien, Danylo "Zeus" Teslenko, kommer under Blast Pro Series Moskva att spela sin sista turneringen. Den ukrainska spelaren är inte bara en otrolig karriär som IGL utan var även med och grundade vad som kom att bli en av de bästa CS-organisationerna någonsin, Natus Vincere. Förutom ett år tillsammans med Gambit Esports så har Zeus representerat Navi ända sedan de grundades under 2009.

Vitality utan NBK

*Vitality har dragit sig ur turneringen, Forze ersätter

Ett av lagen som var favorittippade inför Starladder Berlin Major var franska Team Vitality. De föll dock i kvartsfinalen mot silvermedaljörerna Avangar. De valde efter detta att placera en av sina spelare, Nathan "NBK" Schmitt, på bänken. Detta innebär att de måste hitta en ny spelare på kortare tid än en vecka. Två spelare är redan ryktade till laget, Fabien "kioShiMa" Fiey och Richard "shox" Papillon.

suNnys första turnering med ENCE


Det finska laget ENCE Esports spelade under majorn sin sista turnering med lagets IGL Aleksi "Aleksib" Virolainen. De har nu istället valt att plocka in den tidigare Mousesports-spelaren Miikka "suNny" Kemppi. De lyckades tillsammans med Aleksib ta sig till kvartsfinal under Starladder Berlin Major men hade redan innan detta bestämt att suNny skulle in i laget. Han har inte setts spela sedan i mars när Mousesports valde att omforma sitt lag. Om hans skill är på samma nivå som den tidigare var så kan hans del i ENCE bli riktigt intressant.

Made in Brazils första turnering med kNgV


Made in Brazil fick spela Starladder Berlin Major med sin coach Wilton "Zews" Prado då en av lagets stjärnspelare, Marcelo "coldzera" David, valt att lämna. Laget har redan hittat en ersättare i form av Vito "kNgV" Giuseppe. Detta kommer att bli lagets första turnering med den brasilianska 26-åringen. Detta är en spelare som ofta setts som en av de mest talangfulla i Brasilien men hans olika kontroverser har satt stopp för hans spelarkarriär. Det är nu kNgV har chansen att bevisa om han han fortfarande har det som krävs.

Avangar kan bevisa sig


Det kazakstanska laget Avangar lyckades under Starladder Berlin Major ta sig hela vägen till final. Där föll de tillslut mot Astralis. På vägen dit visade de sig dock riktigt starka. De lyckades vinna mot Renegades, Team Liquid, G2 Esports och ENCE Esports. Var detta bara en engångsföreteelse eller är Avangar nu ett lag som faktiskt kan utmana mot topplagen? Detta är turneringen som de kan bevisa detta på. De måste dock ta sig förbi Forze i CIS play-in innan detta ens kan hända.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..