×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Förhandstitt

Förhandstitt av Starladder Berlin Major — The Minor Challengers

1
På fredag, 23 augusti, startar New Challengers Stage av Starladder Berlin Major. 16 lag kommer att delta i denna första del av majorn. Vi tar i denna artikel en titt på de elva lagen som kvalat sig genom de fyra minors som arrangerats.
Det är äntligen dags för Starladder Berlin Major. På fredag, 23 augusti, startar den första delen av majorn, New Challengers Stage. Det som tidigare var känt som ett kval till majorn är sedan Eleague Major Boston 2018 en del av majorn. Ett fyra dagar långt swiss-gruppspel kommer att avgöra vilka åtta laget som tar plats i New Legends Stage. Här är en titt på de lagen som tagit sig till turneringen via en minor.

Europeiska minorn

Team Vitality

Bildkälla: ESL
Bildkälla: ESL

Det laget som utan tvekan är bäst tippat inför New Challengers Stage är franska Team Vitality. Laget är just nu rankat som världens näst bästa lagen bakom Team Liquid. De har under den senaste tiden vunnit både CS_Summit 4 samt ECS Season 7. Förutom detta har de även placerat sig på en andraplats av ESL One Cologne. Den unga AWP-stjärnan Mathieu "ZywOo" Herbaut står i rampljuset när laget försöker ta sig vidare till New Legends Stage.

Det franska laget är redan tippade att ta sig till slutspel av Starladder Berlin Major och allt annat än tre raka vinster i New Challengers Stage skulle ses som lite av en besvikelse. De kommer i första matchen att ställas mot Syman Gaming. Ett kazakstanskt lag som tog sig vidare genom CIS-minorn. Trots att denna match kommer att avgöras på en karta så är det en match som Vitality ska vinna lätt.

CR4ZY


Det europeiska laget CR4ZY har aldrig lyckats ta sig vidare till en major, det bästa försöker var till Intel Extreme Masters Katowice där de placerade sig på en fjärdeplats i minorn. Detta är ett lag som varit på gränsen på toppen länge men aldrig riktigt tagit sig hela vägen. De kommer nu för första gången att spela New Challengers Stage. De kommer i första matchen att ställas mot det australiska laget Grayhound Gaming en match som européerna är tippade till att vinna.

Den senaste LAN-turneringen som laget var på, förutom minorn, var Dreamhack Open Summer. Där åkte de ut redan i gruppspelet efter två förluster mot svenska Team Ancient. I minorn så spelade laget bra och placerade sig på förstaplats i gruppen efter två raka vinster mot Sprout och NoChance. Efter en förlust mot North i slutspelet så kunde de slå ut Fnatic och fick även revansch mot North.

North


Det danska laget North lyckades inte ta sig vidare till majorn via den europeiska minorn utan fick göra detta genom Minors' 3rd Place Play-In. Danskarna missade Intel Extreme Masters Katowice 2019, trots att de var favorittippade under den europeiska minorn. Det såg ut att sluta dåligt även denna gången men under Minors' 3rd Place Play-In kunde de vinna mot MVP PK för en plats i denna major.

Under den senaste tiden har laget sett rätt så skakigt ut. De har inte lyckats ta sig till slutspel i en turneringen sedan Starseries & i-League CS:GO Season 7 där de åkte ut i kvartsfinalen mot Fnatic. De kommer nu i första matchen att möta det brasilianska laget INTZ Esports. Denna matchen är en sådan som danskarna traditionellt är favorittippade i. Denna gången är det dock inte lika säkert. Den senaste tidens resultat pekar inte på att North är ett för starkt lag. Men de om de spelar som de ska så borde de ta sig vidare till New Legends Stage.

Amerikanska minorn

NRG Esports


Det nordamerikanska laget NRG Esports är ett av lagen som är favorittippade att ta sig vidare till New Legends Stage. De har under 2019 tagit sig till semifinal i fem stycken större turneringar och ligger just nu på en sjätteplats i världsranken. Trots att de bytte ut sin IGL under juni så kunde de vina den amerikanska minorn och även ta sig vidare till slutspel i ESL One Cologne 2019.

Detta är ett lag som ska ta sig vidare till New Legends Stage, utan tvekan. De kommer i den första matchen att spela mot det sämst rankade laget i turneringen, DreamEaters. Detta är en match som NRG ska vinna lätt. Precis som för Vitality så borde NRG bli besvikna om de inte går igenom New Challengers Stage med tre raka vinster. Detta är ett lag som har stort chans att ta sig vidare till slutspel i hela majorn men de måste först lyckats ta sig vidare från New Challengers Stage.

INTZ Esports


Ett av de mest intressanta lagen i New Challengers Stage är INTZ Esports. Det brasilianska laget har många spelare som har varit och nosat på den brasilianska toppscenen. Den mest intressanta är Vito "kNgV" Giuseppe som tidigare spelat en majorfinal, PGL Krakow 2017. Efter detta blev det dock många kontroverser kring spelaren men ingen har nekat hans skill. Det som dock skär för laget nu är att han troligen kommer att ansluta sig till Made in Brazil.

De tog sig dock inte vidare till majorn direkt från minorn utan fick, precis som North, spela Minors' 3rd Place Play-In. Där förlorade de sin inledande match mot DreamEaters innan de kunde slå MVP PK för en plats i New Challengers Stage. De ställs i första matchen mot just North. Trots den otroliga skill som finns i laget så är det en match som INTZ borde förlora, men de har överraskat innan.

Furia Esports

Bildkälla: Faceit
Bildkälla: Faceit

Om det finns ett lag som imponerat på hela världen i år så är det utan tvekan Furia Esports. De har under 2019 tagit sig till sin första major, Intel Extreme Masters Katowice, kommit till semifinal i Dreamhack Masters Dallas och placerat sig på en andraplats ECS Season 7. De har efter det fortsatt starkt genom att vinna EMF CS:GO World Invitational 2019 och placera sig på en andraplats i den amerikanska minorn. Laget har också så stor tro på varandra att de skrivit på femårskontrakt för organisationen.

De kommer i den första matchen av New Challengers att ställas mot det europeiska laget Hellraisers. Detta kanske är en av de mest spännande öppningsmatcherna. Furia är ett lag som många tycker borde ta sig vidare till New Legends Stage. Detta lyckades de inte med under förra majorn. Nu har de dock fått mer internationell erfarenhet och är ett lag som har stora chanser att ta sig vidare till nästa stadie.

Asiatiska minorn

Grayhound Gaming


Ett lag som till hundra procent kommer att tappa en spelare efter majorn är det australiska laget Grayhound Gaming. Lagets mongoliska spelare, Erdenetsogt "erkaSt" Gantulga, offentliggjorde nyligen att han kommer lämna laget efter turneringen. Hur detta kommer att påverka laget är svårt att säga. Kommer de att spela sin bästa turneringen någonsin eller falla platt på grund av dålig träning?

Grayhound har varit väldigt mycket upp och ner under årets gång. De presterade inte bra under den senaste majorn och tog sig inte till slutspel under Intel Extreme Masters Sydney. De har dock fortsatt prestera online och lokala turneringen runt Asien och Oceanen. De vann asatiska minorn efter att de endast förlorat en karta mot Tyloo. I sin öppningsmatch mot CR4ZY är de inte favorittippade men det är utan tvekan ett lag som kan peta på en plats i New Legends Stage.

Tyloo


Det enda asiatiska laget i hela majorn är kinesiska Tyloo. Detta är ett lag som ofta imponerat under majors men aldrig riktigt gått hela vägen. Under den asiatiska minorn så placerade de sig på en andraplats bakom Grayhound Gaming. Precis som med Grayhound så har de dock inte presterat särskild bra utanför Asien.

De två senaste internationella turneringarna som laget var på var ESL Pro League Season 7 finals och Dreamhack Masters Dallas. De lyckades inte i någon av turneringar ta sig vidare till slutspel utan placerade sig på 13-16-plats på båda. De har dock, precis som Grayhound, presterat bra lokalt. Nyligen kvalade de in till Dreamhack Masters Malmö samt vann Huya Asia Championships.

CIS minorn

Forze


Laget som vann CIS minorn var det ryska laget Forze. Ett lag som under 2019 har imponerat mycket, både online och på LAN. I april lyckades de vinna Copenhagen Games och efter det har de fortsatt starkt. De vann även GG.Bet Chicago Invitational men var tvungna att tacka nej till platsen i IEM Chicago.

Detta är ett lag som många redan har räknat ut men har stor chans att överraska i New Challengers Stage. De kommer i första matchen att ställas mot Mousesports, ett lag som är favorittippade i detta stadie. Detta är en match som det ryska laget borde förlora men efter det kan de ställa till med problem för många lagen som troligen inte förberett sig för laget.

Syman Gaming

Bildkälla: Starladder
Bildkälla: Starladder

Ett lag som de flesta redan räknat ut är det östeuropeiska laget Syman Gaming. De har under 2019 endast deltagit i en LAN-turnering. Detta var CIS minorn. De placerade sig två där och kvalade direkt in till New Legends Stage. Förutom detta har laget inte setts så mycket. De har spelat mycket online-turneringar och ligor så som OGA Counter PIT Season 3 och GameAgents League Season 3.

De har dock inte imponerat mycket i någon av dessa turneringar. Det enda laget har lyckats vinna under 2019 är öppna online-kval där de senare har åkt ut i det slutna. Förutom när det kommer till just minorn. Det är svårt att säga mycket om detta laget men en sak är säkert. De borde inte ta sig vidare till New Legends Stage.

DreamEaters

Bildkälla: Starladder
Bildkälla: Starladder

Det sista laget att ta sig till årets andra major genom en minor är DreamEaters. Det ryska laget är precis som Syman näst intill uträknade redan nu. De tog sig vidare genom Minors' 3rd Place Play-In efter att ha besegrat INTZ med 2-1. De är ett av de sämst rankade lagen i turneringen och om de skulle gå vidare till New Legends Stage skulle nog många tappa poäng i sin Pick-Em.

De har under året vunnit en online-turnering, OGA Counter PIT Season 2. Där var det dock inte något starkt lag som deltog. Efter detta har de inte vunnit något annat under hela året. Precis som Syman har de endast deltagit i en LAN-turnering, CIS minorn.

74 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 74 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..