×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Artikel

Svenska legender: olofmeister

2
Fnatic misslyckades med att ta sig till majorslutspel i London vilket innebär att Faze Clans Olof "olofmeister" Kajbjer inte bara är ensam svensk, utan även den enda spelaren i historien som tagit sig till samtliga majorslutspel. Här är hans resa.

Olofmeister

Namn: Olof Kajbjer
Född: 31 januari 1992
Roll: Rifler (lurker), AWP
Lag: Faze Clan
Vunna majors: 2
ESL One: Katowice 2015
ESL One: Cologne 2015
För lite mer än 26 år sedan föddes Olof "olofmeister" Kajbjer i Stockholm, Sverige. Som 18-åring skulle han påbörja sin karriär som professionell spelare inom Counter-Strike, då under laget RG-Esports. Olof spelade tillsammans med laget i ungefär tre månader, innan han gick vidare till A2G. Inte i något av lagen lyckades han slå igenom och i slutet av 2012 gick han över till Couter-Strike: Global Offensive.

Olof debuterade i CS:GO under H2k men han stannade bara med dem i knappt en månad innan han sökte sig vidare. Ungefär 1,5 år senare säkrade han en plats i LGB Esports, laget han skulle komma att ta sig till den första majorturneringen under. Världens första major, Dreamhack Winter 2013, vanns av Fnatic och olofmeisters LGB slutade på en kvartsfinalplats.

olofmeister och KRiMZ lämnade LGB för Fnatic.
olofmeister och KRiMZ lämnade LGB för Fnatic.

Trots vinsten i slutet av 2013 gjorde Fnatic snart spelarförändringar. De gjorde plats för två LGB-spelare, olofmeister och Freddy "KRiMZ" Johansson, i juni 2014. Samma år lämnade laget "walkover" i Dreamhack Winter 2014 mot Team LDLC och olof fick sitt ökända smeknamn "Boostmeister" på grund av en boost på Overpass under majorturneringen. Laget placerade sig bra i flera turneringar, men det var först under majorn det verkligen räknades och de hade redan bommat en sådan på grund av att varken dem eller LDLC ville spela om kartan på grund av boosten.

Under ESL One: Katowice 2015 vände dock turen och Fnatic stod som vinnare av årets första majorturnering vilket även var olofmeisters första majorvinst. Här säkrade han dessutom ytterligare ett smeknamn, "Tec9meister", då ungefär hälften av hans frags under turneringen var med en Tec-9. Några månader därpå, under ESL One: Cologne 2015, var det åter dags för major och den svenska femman kunde säkra sin andra majorvinst på raken.

Fnatic stod som majorvinnare i Katowice 2015.
Fnatic stod som majorvinnare i Katowice 2015.

I augusti 2017 hände det oväntade: olofmeister lämnar Fnatic. Den svenska spelaren går då över till den internationella Faze Clan-linan. Han börjar starkt med vinst under ESL One: New York, Eleague CS:GO Premier och ECS fjärde säsongsfinaler. Laget tar sig till finalen under Eleague Major Boston, men faller mot Cloud9 som därmed stjäl titeln från den europeiska femman. Kort därefter lyser olofmeister med sin frånvaro under ett antal månader då han behövde en paus.

Hur ser det ut just nu? Faceit London Major 2018 avslutade nyligen sin andra fas, "New Legends Stage", där inga svensklag lyckades avancera. Både Fnatic och Ninjas in Pyjamas föll i den avgörande omgången, vilket betyder att KRiMZ därför inte längre är en av de spelare som deltagit i varje majorslutspel genom tiderna. Nu står olofmeister inte bara som ensam svensk, utan även som ensam spelare i historien som tagit sig till samtliga slutspel i världens mest prestigefyllda CS:GO-turnering.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..