×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

quiethell: CLG Red förtjänar en plats i ESEA Advanced — det har inte med könet att göra

-4
Counter Logic Gaming Red blev i dagarna inbjudna till ESEA:s nya liga, Advanced. Reddit rasar över faktumet att ett damlag fått en plats i ligan, men det finns faktorer som spelar in till varför de fick det och det har inget att göra med deras kön.
I dagarna offentliggjorde ESEA att de bjudit in damlaget Counter Logic Gaming Red till sin nya liga, ESEA Advanced. Ligan är till för att skapa ett utrymme för de många lag som deltar i både ESEA Main och Mountain Dew League, det vill säga att de lag som är för bra för Main och de som inte platsar i MDL tar plats i den nya ligan.

ESEA bjöd alltså in lag till ligan baserat på deras placeringar i deras andra ligor, men det fanns även öppna platser som skulle fyllas. Lagkaptener fick lov att skicka en ansökan till ESEA där de skulle infoga diverse meriter inom Counter-Strike: Global Offensive. Reddit rasar nu över faktumet att ESEA valde att bjuda in CLG Red. Enligt Reddit-användare förtjänar inte Diane "di^" Tran och hennes lagkamrater en plats i ligan samt menar att de endast fick platsen på grund av deras kön. Detta är något jag inte håller med om. De fick på sin höjd platsen för att de representerar Counter Logic Gaming.

De får inte platsen för sitt kön

CLG Red avslutade ESEA Main Season 27 med nio vinster och sju förluster, vilket mycket väl kan ses som en sämre prestation än många andra som fått ta plats i Advanced. En sak som Richard Lewis hittade när han tog sig en titt på de deltagande lagen var dock att CLG Red inte är det "sämsta" laget i ligan. Ett lag som gått från ESEA Main med ett sämre resultat än damlaget är Wu-Tang Clan Forever som slutade föregående säsong på åtta vinster och åtta förluster. Detta innebär att tesen gällande att de endast fick platsen för att de är av kvinnligt kön inte går ihop. Varför skulle de acceptera ett lag med sämre resultat som dessutom är män isåfall?

Grundorsaken till att CLG:s damlag fick en plats är inte känd, men en kan gissa att det har med ett antal viktiga faktorer att göra. För det första är de ett välkänt lag, representeras av en stor organisation och deras spelare har en stor follower-skara. Sen skrev ESEA själva ut att större turneringserfarenhet och ju närmre i tiden dessa utspelat sig hade större vikt än placering i ESEA:s ligor. Detta gör att CLG Red utan tvekan går före många andra i kön då de bara under de senaste månaderna har spelat på två LAN-event, Copenhagen Games och Intel Challenge Katowice. Visst är det LAN reserverade för damer, men det är fortfarande erfarenhet och av större vikt än många online-ligor.

En annan faktor som säkerligen spelar in är att lagets kärna, Tran och Benita "bENITA" Novshadian, spelat tillsammans sedan 2015 under Ubinited. De har nu även valt att ta tillbaka Stephanie "missharvey" Harvey till startfemman och även hon går tillbaka lika länge med kärnduon. Det är alltså ett stabilt lag vars kärna bevisligen håller samman, vilket gör de till en högre prioritet för ESEA än ett mixlag som bara spelat tillsammans i ett halvår.

De hör till CLG, en världskänd organisation

Min slutsats är att CLG Red förtjänar en plats i ESEA Advanced och att det inte har med deras kön att göra. Jag kan erkänna att deras tidigare resultat i ESEA Main skapar frågetecken, men med tanke på att det är "sämre" lag som deltar i den nya ligan så ser jag inte det som ett större problem. Ska man skylla på något som gjorde CLG Red till ett självklart val för ESEA är det organisationen de spelar under. Det är inte säkert att de hade hamnat så pass högt på priolistan om de inte spelat, och nu dessutom är det enda CS:GO-laget, under Counter Logic Gamings fana.

20 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 20 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..