×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Artikel

Topplistan: Världens 10 bästa damspelare

4
Med den nyligen avslutade Intel Challenge Katowice-turneringen och Copenhagen Games på ingång ville vi på Fragbite lyfta damspelarna i världen. Baserat på statistik genom det senaste året har vi listat världens 10 bästa damspelare.
Spelarna på listan är framtagna utifrån världsrankingen och deras ratings på hltv.org. För att säkra en plats på denna lista måste profilen vara en aktiv spelare och måste ha spelat minst 15 officiella kartor sedan 1 januari 2017. Vi har valt att gå tillbaka ett helt år eftersom damspelarna oftast inte är speciellt aktiva inom scenen i sin helhet.

Vi har även valt att låta Michaela "mimi" Lintrup utebli från listan då den danska spelaren inte spelat aktiv sedan det nordiska WESG-kvalet. Hon satsar numera på en streaming-karriär, men hade annars säkrat en niondeplats i listan med sin 1.18-rating.

Utmanarna

De utmanande spelarna går från tio till sex, där där den lägst rankade spelaren hamnat på en tiondeplats. Detta innebär dock inte att de kan klassas som sämst på listan, då året bara börjat och de kan alla klättra på rankingen under årets gång.

10. Kelly "kllyVe" VerhaegenSingularity Female
MapsK/D DiffK/D RatioRating 2.0
36+761.131.15

9. Lily "ProMise9k" ChenCounter Logic Gaming Red
MapsK/D DiffK/D RatioRating 2.0
19+381.131.17

8. Amanda "rain" SmithTeam Dignitas Female
MapsK/D DiffK/D RatioRating 2.0
41+781.121.19

7. Meyssa "Missa" BellouatiLego
MapsK/D DiffK/D RatioRating 2.0
24+901.241.19

6. Petra "Petra" StokerSingularity Female
MapsK/D DiffK/D RatioRating 2.0
27+921.241.22

Legendarerna

De som hamnat på plats fem till ett är "legender" då de är några av världens vassaste spelare. Dessa spelare har visat sig starkare än alla andra under året som gått, men utmanarna kan mycket väl gå om dem under 2018.

5. Catherine "CAth" LerouxThose Damn Canadians

Kanadensiska Catherine "CAth" Leroux må inte spela aktivt i ett av topplagen längre, då hon släpptes från Team Dignitas i november förra året, men hon har visat sig stark på fältet trots allt. Hon var en av nyckelspelarna i WESG-laget Those Damn Canadians, som nu står klara för finalspel, och under tiden med Dignitas hjälpte hon dem till en topplacering både under Copenhagen Games och Intel Challenge Katowice 2017.
MapsK/D DiffK/D RatioRating 2.0
34+1061.191.23

4. Julia "juliano" KiranRES Gaming

Hon är en av RES Gamings core-medlemmar och har år efter år visat sig stark på servern. Julia "juliano" Kiran har legat i toppen sedan några år tillbaka och hennes lag har gått vinnande ur de flesta turneringarna. Detta års upplaga av Intel Challenge Katowice visade sig dock bli en besvikelse för topplaget, då de hamnade på en tredjeplats.
MapsK/D DiffK/D RatioRating 2.0
45+2111.311.24

3. Zainab "zAAz" TurkieRES Gaming

Zainab "zAAz" Turkie har även hon legat i toppen genom åren. Hon har, tillsammans med Kiran, säkrat förstaplatsen under nästan alla damturneringar och har ständigt visat att hon hör hemma i toppskiktet. Men, liksom hennes svenska lagkamrat, fick smaka på förlust under årets turnering i Polen. Utöver sina toppar, och dalar, med RES-femman kunde hon tillsammans med Kiran säkra en WESG-finalplats under Team Sweden.
MapsK/D DiffK/D RatioRating 2.0
45+1921.271.25

2. Mounira "GooseBreeder" DobieTeam Dignitas Female
Bildkälla: ESWC
Bildkälla: ESWC

Ett enastående spel under Intel Challenge Katowice 2018 har hjälpt Mounira "GooseBreeder" Dobie till en andraplats i världen. Hon är en av de längst stående medlemmarna i Team Dignitas och förtjänar utan tvekan sin plats på listan med sitt "flusha-rykte", det vill säga att hon ensam kan vända en hel match till sitt lags favör. Hon var en av nyckelspelarna under både Katowice-turneringen och vinsten under Girlgamer Esports Festival 2017.
MapsK/D DiffK/D RatioRating 2.0
41+1641.251.27

1. Ksenia "vilga" KluenkovaRES Gaming

På förstaplats står ryska Ksenia "vilga" Kluenkova på en stabil fot. Hon har hjälpt den tidigare Secret-femman till vinst under viktiga turneringar så som Intel Challenge Katowice 2017, ESU Masters och Copenhagen Games. Hon var, trots RES förlust, en av de toppande spelarna under årets Katowice-stopp. Bortsett från framgångerna under sitt huvudlag har hon visat sig sig vara stark utan en stor del av dem, då hon var den toppande spelaren under WESG-spelet med Russian Forces.
MapsK/D DiffK/D RatioRating 2.0
47+2601.341.33

13 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 13 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..