×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Artikel

Så har lagen förändrats sedan början av året

2
Spelare har gått från ett ställe till ett annat och med tanke på hur många förändringar som skett kan det vara svårt att hålla reda på vilka som gått var. Därför har vi på Fragbite valt att göra en sammanställning av några av de viktigaste spelarförändringarna hittills under 2018.
2018 har hittills varit ett hett år gällande spelarförändringar. Inom Europa har vi fått se bland andra Ninjas in Pyjamas och Virtus.pro byta ut legendariska spelare. På andra sidan Atlanten har Optic Gaming gjort klart med en ny femma och 100 Thieves har gjort sig av med sin. Bland damerna har RES Gaming säkrat CS-legenden Christine "potter" Chi under dess fana och Counter Logic Gaming Red har i sin tur ersatt henne.

Europa

Ninjas in Pyjamas

Dennis
Dennis "dennis" Edman är Ninjas in Pyjamas nya in-game ledare.


Faruk "pita" Pita
Dennis "dennis" Edman (från Godsent)
Björn "THREAT" Pers (free agent)
Richard "Xizt" Landström (bänkad)

Ninjas in Pyjamas började året med att deras coach, Björn "THREAT" Pers, valde att lämna organisationen. Han ersattes av en av deras tidigare coacher, Faruk "pita" Pita, som de debuterade med under cs_summit 2 med bristande resultat. I jakten på att bli nummer ett valde sedan laget att byta ut en av deras core-medlemmar, Richard "Xizt" Landström, för att ersätta honom med den tidigare Godsent-spelaren Dennis "dennis" Edman.


North


Alexander "ave" Holdt (från North Academy)
Daniel "mertz" Mertz (från North Academy)
Markus "Kjaerbye" Kjærbye (från Astralis)
Casper "ruggah" Due (free agent)
René "cajunb" Borg (till Optic Gaming)
Kristian "k0nfig" Wienecke (till Optic Gaming)

I Danmark började spelarförändringarna med att North bänkade René "cajunb" Borg för att befordra Daniel "mertz" Mertz från dess akademilag. Nästa bomb kom kort innan organisationen skulle hålla i en presskonferens, då Markus "Kjaerbye" Kjærbye offentliggjordes som ersättare för Kristian "k0nfig" Wienecke. Utöver bytena av spelarna gjorde North klart med Alexander "ave" Holdt som huvudlagets coach och Casper "ruggah" Due fick lämna sin position.


Astralis

Astralis ersatte Markus
Astralis ersatte Markus "Kjaerbye" Kjærbye med Emil "Magisk" Reif.


Emil "Magisk" Reif (från Optic Gaming)
Markus "Kjaerbye" Kjærbye (till North)

Bara två timmar innan Norths presskonferens i Köpenhamn, Danmark, berättade Kjærbye för sina lagkamrater i Astralis att han skulle lämna dem. Han gick, som tidigare nämnts, till North vilket lämnade Astralis i en tuff position. Efter att organisationen sett över möjligheterna valde de att ersätta honom med Emil "Magisk" Reif från Optic Gaming.


Heroic


Ruben "RUBINO" Villarroel
Patrick "es3tag" Hansen (bänkad)

Strax innan cs_summit 2 gick av stapeln offentliggjorde Heroic att de kontrakterat norska Ruben "RUBINO" Villarroel. Han offentliggjordes då som lagets officiella inhoppare, men det stod snart klart att han skulle få en permanent plats i startfemman. Trots att Patrick "es3tag" Hansen gjorde bra ifrån sig under Summit-turneringen var det han som hamnade på bänken i förmån för Villarroel.


Virtus.pro

Wiktor
Wiktor "TaZ" Wojtas placerades på bänken.


Michał "MICHU" Müller (lånad från Team Kinguin)
Wiktor "TaZ" Wojtas (bänkad)

I början av februari skakades scenen av att Virtus.pro valde att bryta upp sin legendariska femma. Wiktor "TaZ" Wojtas placerades på bänken och organisationen valde att låna Michał "MICHU" Müller från Team Kinguin.


Gambit Esports


Denis "seized" Kostin (från Natus Vincere)
Bektiyar "fitch" Bahytov (bänkad)

Gambit Esports äntrade Eleague Major Boston som regerande majormästare, men de lämnade turneringen tidigt. Efter bristande resultat valde därför organisationen att byta ut sitt senaste tillskott, Bektiyar "fitch" Bahytov, med ryska Denis "seized" Kostin.


Hellraisers

Vlаdуslаv
Vlаdуslаv "bondik" Nеchуроrchuk är tillbaka i Hellraisers startfemma.


Vlаdуslаv "bondik" Nеchуроrchuk
Kristjan "FejtZ" Allsaar (free agent)

Efter att Vlаdуslаv "bondik" Nеchуроrchuk återvänt från sin låneperiod tillTyLoo valde Hellraisers att ta tillbaka honom till dess startfemma. Detta innebar i sin tur att Kristjan "FejtZ" Allsaar fick lov att lämna organisationen.


BIG


Tizian "tiziaN" Feldbusch (från Alternate Attax)
Niels "luckeRRR" Jasiek
Nikola "LEGIJA" Ninić (head of CS)
Kevin "keev" Bartholomäus (bänkad)

Ytterligare en femma som hållit ihop sedan start är BIG, där Nikola "LEGIJA" Ninić valde att lämna sin plats i lagets startfemma efter Eleague Major Boston. Han gick över till en roll som "Head of CS" och i samband med detta tvingades Kevin "keev" Bartholomäus till bänken. Niels "luckeRRR" Jasiek plockades in som provspelare och Tizian "tiziaN" Feldbusch lämnade Alternate Attax för att bli en del av BIG.


Sprout

Sprout har ännu inte offentliggjort Jesse
Sprout har ännu inte offentliggjort Jesse "zehN" Linjalas ersättare.


Jesse "zehN" Linjala (free agent)

Sprout valde att göra sig av med sin finska lagkamrat, Jesse "zehN" Linjala, efter Eleague Major Boston och en ersättare har ännu inte offentliggjorts.


Team Envyus


Fabien "kioShiMa" Fiey (från Faze Clan)
Ali "hAdji" Haïnouss (från Envyus Academy)
Alexandre "xms" Forté (bänkad)
Christophe "SIXER" Xia (bänkad)

Ryktena florerade kring Envy och snart visade sig de vara sanna. Alexandre "xms" Forté ersattes av den tidigare Faze Clan-spelaren Fabien "kioShiMa" Fiey och Christophe "SIXER" Xia hamnade på bänken för att göra plats för Ali "hAdji" Haïnouss från organisationens akademilag.


LDLC

Kévin
Kévin "Ex6TenZ" Droolans fick lov att ta plats på bänken.


Logan "LOGAN" Corti (från Alpha Republic of Esports)
Kévin "Ex6TenZ" Droolans (bänkad)

Ytterligare en fransk organisation som valde att göra spelarförändringar i början av 2018 var LDLC, som bänkade sin in-game ledare Kévin "Ex6TenZ" Droolans. Spelaren ersattes snart av Logan "LOGAN" Corti från Alpha Republic of Esports.

Nordamerika

Följande lag har blivit placerade under denna kategori då de är, eller var innan de gick skilda vägar, stationerade i Nordamerika.

Team Liquid

Team Liquids senaste tillskott hjälpte dem till vinst under cs_summit 2.
Team Liquids senaste tillskott hjälpte dem till vinst under cs_summit 2.


Keith "NAF" Markovic (från Renegades)
Joshua "JDM" Marzano (bänkad)

Team Liquid valde att placera Joshua "JDM" Marzano på bänken, för att göra plats för Keith "NAF" Markovic från Renegades. Bytet visade sig göra nytta då laget stod som vinnare av cs_summit 2. Det såg ut som att Marzanos sista turnering med laget skulle bli IEM Katowice, men efter att arrangörerna valt att se bort från en del av sitt regelverk innebar detta att Markovic skulle få lov att spela turneringen under Liquids fana.


Tempo Storm SE

Linus "Limpone" Wecksell (till Snabbabrillor)
Kristian "KriLLe" Ekroth (till Not Academy)
Tobias "shadow" Flodström (till Not Academy)
Jakob "Barken" Bark (till Not Academy)
Fredrik "elo" Annerström (till Epiphany Bolt)

Tempo Storm valde att säga upp samtliga kontrakt med dess svenska femma, Tempo Storm SE. Fragbite kunde exklusivt offentliggöra att Linus "Limpone" Wecksell valt att gå till svensklaget Snabbabrillor och att Fredrik "elo" Annerström blev en så kallat "free agent" innan han blev en del av Epiphany Bolt. Resterande trio valde att gå samman med tidigare North Academy-spelare i Not Academy.


Optic Gaming

Delar av North flyttar till USA.
Delar av North flyttar till USA för en karriär under Optics fana.


Shahzeeb "ShahZaM" Khan (från Misfits)
Peter "stanislaw" Jarguz (från Team Liquid)
Kristian "k0nfig" Wienecke (från North)
René "cajunb" Borg (från North)
Nicklas "gade" Gade (lånad från North Academy)
Emil "Magisk" Reif (till Astralis)
Óscar "mixwell" Cañellas (free agent)
Adam "friberg" Friberg (free agent)
Kevin "HS" Tarn (free agent)
Aleksi "allu" Jalli (free agent)

Året började med att Óscar "mixwell" Cañellas bröt upp med Optic Gaming. Kort därefter återvände Emil "Magisk" Reif till Danmark för att spela för Astralis. Detta innebar snart att resterande spelare blev släppta från sina kontrakt och Optic valde att plocka in en helt ny femma. Två av Norths spelare packade resväskorna och åkte till andra sidan Atlanten tillsammans med Nicklas "gade" Gade från North Academy.


Misfits

Shahzeeb "ShahZaM" Khan (till Optic Gaming)
Hunter "SicK" Mims (till Rogue)
Sean "seang@res" Gares (free agent)
François "AmaNEk" Delaunay (free agent)
David "devoduvek" Dobrosavljevic (free agent)

Efter ytterligare en besvikelse under Eleague Major Boston valde Misfits att inte behålla sina spelare. De amerikanska spelarnas kontrakt löpte ut redan under majorturneringen och två av dessa fann nya hem i Nordamerika. Sean "seang@res" Gares har agerat analytiker under både slutspelsfasen av majorturneringen samt under cs_summit 2 sedan han lämnade Misfits. De franska spelarna har nyligen återvänt till Frankrike i hopp om en ny start. Detta innebar även att Misfits inte kunde förnya sin plats i ESL Pro League.


Renegades

Norska Joakim
Norska Joakim "jkaem" Myrbostad agerar inhoppare för Renegades.


Joakim "jkaem" Myrbostad (från Noreg)
Keith "NAF" Markovic (till Team Liquid)

Efter att Team Liquid plockat upp Keith "NAF" Markovic behövde Renegades fylla hans plats i startfemman. Hans ersättare visade sig bli norska Joakim "jkaem" Myrbostad.


100 Thieves

Vito "kNgV" Giuseppe (till Virtue Gaming)
Henrique "HEN1" Teles (free agent)
Lucas "LUCAS1" Teles (free agent)
Lincoln "fnx" Lau (free agent)
Bruno "bit" Lima (free agent)

Inte nog med att 100 Thieves fick visumproblem vilket tvingade dem från att hoppa över ett flertal turneringar, bland dessa Eleague Major Boston, så visade det visade det sig att Vito "kNgV" Giuseppe inte lärt sig hur man uppför sig. Kort efter att organisationen brutit upp med Giuseppe valde de att släppa resterande spelare, som gått ut med att de vill fortsätta spela tillsammans i Nordamerika.


Torqued

Kenneth
Kenneth "koosta" Suen ersatte Shawn "witmer" Taylor i GX, senare känt som Torqued.


Joshua "steel" Nissan
Kenneth "koosta" Suen (från Counter Logic Gaming
Michael "dapr" Gulino (till Rise Nation)
Shawn "witmer" Taylor (till Guerrilla Tactics)

Det började med att GX valde att släppa Michael "dapr" Gulino för att göra plats för Joshua "steel" Nissan. Kort därefter släppte de även Shawn "witmer" Taylor för att ersätta honom med Kenneth "koosta" Suen från Counter Logic Gaming. Femman spelar numera under namnet Torqued, som de deltog i cs_summit 2 under.

Damer

RES Gaming

RES Gaming plockade upp CS-legendaren Christine
RES Gaming plockade upp CS-legendaren Christine "potter" Chi.


Christine "potter" Chi (från Counter Logic Gaming Red)
Petra "Petra" Stoker (free agent)

Året började med att Dynasty fe chockerande nog släppte Petra "Petra" Stoker, som de inte hunnit spela en enda turnering tillsammans med. Ett tag senare offentliggjorde laget att de lämnat Dynasty för att börja spela under RES Gaming. Deras femte spelare visade sig bli amerikanska Christine "potter" Chi från Counter Logic Gaming Red. Mot slutet av året väntas laget flytta till Dubai tillsammans.


Counter Logic Gaming Red


Lily "ProMise9k" Chen
Christine "potter" Chi (till RES Gaming)

Efter att Chi valt att fortsätta sin karriär under RES Gaming blev CLG Red en spelare kort. Under Intel Challenge Katowice-kvalet spelade laget tillsammans med Lily "ProMise9k" Chen, som senare visade sig bli deras nytillskott. Detta efter att Chen hjälpt laget att kvala till den polska turneringen.


Planet Odd

Matilda
Matilda "Rambolina" Gustavsson har setts spela med Planet Odd.


Matilda "Rambolina" Gustavsson (från Crowns Esports Club)
Nicoline "Nicci" Svensson (från Crowns Esports Club)
Sophia "Kim" Benfakir (free agent)
Meyssa "Missa" Bellouati (till Orgless)

Planet Odd, tidigare LGB, har inte placerat sig högt under de senaste turneringarna de deltagit i. I hopp om att ändra på detta har organisationen valt att släppa Sophia "Kim" Benfakir. Laget har ännu inte offentliggjort Benfakirs ersättare, men de har under senare tid setts spela tillsammans med en svensk duo. Detta innebär att både Benfakir och Meyssa "Missa" Bellouati blivit ersatta i lagets startfemma. De spelare som laget setts spela tillsammans med är Matilda "Rambolina" Gustavsson och Nicoline "Nicci" Svensson, där den senare plockade hem titeln som 2017:s svenska genombrott här på Fragbite.


Orgless


Meyssa "Missa" Bellouati (från Planet Odd)
Kristina "zon1Q" Stevanović (free agent)

Bellouati har, sedan Planet Odd sågs spela med den svenska duon, setts spela tillsammans med Orgless. Laget valde tidigt i år att släppa sin serbiska spelare, Kristina "zon1Q" Stevanović, och har sedan dess setts provspela med ett flertal damer. Strax efter att Stevanović tvingats lämna laget sågs de spela tillsammans med Petra "Petra" Stoker, men de valde snart att satsa på Bellouati. Precis som Planet Odd har Orgless inte officiellt plockat in den nya spelaren. Stevanović däremot har sedan hon blev petad spelat tillsammans med svenska Vanessa "Nessa" Ahlström i Squared Prospect, som senast kvalade till Intel Challenge Katowice.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..