×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tittarguide

ESL Pro League Season 7 börjar ikväll — svenskt derby redan på torsdag

1
Ninjas in Pyjamas, Fnatic, Faze Clan och Heroic. Detta är lagen som kommer att delta i ESL Pro League Season 7 som samtliga innehåller minst en svensk profil. Ligan går av stapeln redan under kvällen och därmed börjar jakten på en finalplats.
Det är åter dags för en ny säsong av ESL Pro League där världens topplag ställs mot varandra i heta matcher i jakten på en finalplats. Till skillnad från tidigare upplagor kommer denna säsong endast bestå av 26 lag, 14 inom Europa och 12 i Nordamerika. Detta eftersom varken Misfits eller Counter Logic Gaming valt att förnya sina platser i ligan. Vad detta innebär för finalspelet är ännu oklart.

Så inleder svensklagen den nya säsongen

Under kvällen kommer två av svensklagen kliva in i handlingarna. Det handlar om Faze Clan, som spelar två dubbelmöten under kvällen, och helsvenska Fnatic.

Svenskt derby redan under premiärveckan

För de som väntar på att Heroic och Ninjas in Pyjamas ska spela sina första matcher får vänta till i morgon respektive på torsdag. Heroic inleder med ett dubbelmöte mot Space Soldiers på självaste alla hjärtans dag. Ninjas in Pyjamas å sin sida gör storartad entré på torsdag i och med lagets dubbelmöte med de svenska rivalerna i Fnatic. Det blir med andra ord ett stekhett svenskt derby redan i veckan.

Finaler och allmän information

Dallas agerar värdstad

Finalspelet kommer att gå av stapeln den 14 maj i Verizon Theatre i Dallas som ligger i Texas, USA. Turneringsfinalerna kommer att pågå fram till den 20 maj, det vill säga under en veckas tid.

8 miljoner på spel

Totalt står det 1 miljon dollar, motsvarande cirka 8 miljoner svenska riksdaler, på spel varav ungefär 6 miljoner kronor är reserverade till lagen som kvalar till finalerna i Dallas. Varje region har 1 miljon kronor på spel i själva ligan, det vill säga att de lag som inte tar sig till finalsteget trots allt har en chans att plocka hem en del pengar.

Sänder exklusivt via Facebook

För att göra det ytterligare spännande så har ESL valt att sända ligan exklusivt via plattformen Facebook. Detta blir ett av Facebooks första steg in i esporten och jakten på att konkurrera med både Twitch och Youtube. För att förenkla processen, speciellt för de som inte använder sig av plattformen i vanliga fall, så kan alla fans se sändningarna utan inloggning via länken nedan.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..