×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Intervju

JW: "Vi nöjer oss inte med något annat än en vinst"

6
Vi passade på att ta ett kort snack med Jesper "JW" Wecksell kring Fnatics semifinalplats under ESL Pro League-finalerna, hur det känns att spela med den nuvarande femman samt deras chanser under ECS-finalerna.
Under morgondagen, fredagen den 15 december, går ECS-finalerna av stapeln i mexikanska Cancun. Fnatic är det enda helsvenska laget på plats och därför tog vi chansen att ta en kort intervju med deras legendariska AWP:are, Jesper "JW" Wecksell.
Först och främst så vill vi på Fragbite gratulera till en semifinalplats i Odense, Danmark, under ESL Pro League-finalerna. Hur tycker du själv att det gick?
— Tack och bock. Jag tycker det gick helt okej, tyvärr hade vi en dålig dag i semin vilket ledde till att vi inte satte upp så mycket match som jag vet att vi hade kunnat, men å andra sidan blev det den drömfinal alla gått och väntat på. Så något gott kom väl ur förlusten. All in all skulle jag säga att jag är nöjd över hur vi presterade och då har jag i åtanke att det kunde gått bättre.

Vad är du och laget mest nöjda över efter eventet?
— Personligen är jag nog mest nöjd över Maikil "Golden" Selims callande, märkte inte alls av nervositet som man kanske borde ifrån en såpass oerfaren IGL på en såpass stor tävling som vi faktiskt var på. Lagmässigt är vi nog mest nöjda över att vi bevisade för oss själva att vi har det där lilla "clutch" i oss som inte riktigt går att tvinga fram hos ett lag. Vi grindar hem rundor vi egentligen inte ska vinna, men vi gör det på något Fnatic-sätt. Det i kombination med att vi aldrig gav upp, vi hade bra snack från början till slut trots knackigt vissa matcher.

Ni tog er som sagt till semifinal under den senaste turneringen, men vad tror du att ni kan förbättra eller ändra på för att ta er ett steg längre?
— Förbättra tror jag egentligen mest är att vi deltar i fler turneringar, får mer erfarenhet som lag. Det som vi förlorar på skulle jag säga är saker du kanske inte riktigt kan pracca hemma på nätet, du måste vara i dem här matcherna på LAN för att få de erfarenheterna som lag och växa ifrån dem. I kombination med att kanske inte jag och Freddy "KRiMZ" Johansson ska ha en rätt dålig dag överlag, samtidigt. Det finns alltid rum för att en spelare har en tuff dag men vi hade för många med en tuff dag i semin. Så jag skulle säga att erfarenheten är den som kommer ta oss längre.

Hur ser du på era chanser i Mexiko nu när ni åker till ECS-finalerna?
— Jag skulle absolut säga att vi har god chans, detta blir ett event utan publik, lite mer hemmamiljö kanske, vilket kan ge oss en fördel tror jag. Givetvis är nog Faze Clan det absolut största hotet här, men vi har ändå en del andra tuffa lag. Jag tror Mousesports kan vara en dark-horse denna turnering. Men chanserna ser goda ut!

Känns det som att ni har en vinnande femma nu igen?
— Jag har alltid trott på alla lineups jag spelat med, vissa har kanske inte visat sig vara en vinnande femma. Men jag är alltid confident i mitt lag. Jag tror absolut vi har ett värdigt Fnatic-lag just nu.

Kan du sammanfatta de senaste månaderna som ni spelat tillsammans?
— Grind, grind och åter grind. Vi har inte varit i en position där vi får invite till de största tävlingarna som vi faktiskt vill. Så vår resa hittills skulle jag säga har varit en enda lång grind, som vi ska bevisa nu på slutet av året att det har varit värt det och sätta oss i en position igen där vi får invites till tävlingar igen. Jag är glad att vi fortsatt grinda trots att vi hade det lite knackigt när vi gick o fick storstryk på Eleague-slutspelen till exempel, men vi som lag gav inte upp och fortsatte grinda. Jag är hoppfull om framtiden

Hur hoppas ni avsluta året, eller snarare, vad hade ni varit nöjda med för placering efter ECS-finalerna?
— Vi hoppas att avsluta året med en vinst, som vi gjort nästan varje år hittills. Vi nöjer oss inte med något annat än en vinst. Vinner vi så kan vi ta en liten semester med gott samvete för att sedan starta vårt bootcamp på 2 veckor inför majorn i början på januari. Annars får vi grinda julen med... Skämt åsido, vi nöjer oss aldrig med något annat än vinst, oavsett tävling.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..