×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Guide

Vapenguide: Så mycket skada gör varje vapen i Apex Legends

1
I det ofantligt populära spelet Apex Legends finns det just nu 20 olika vapen. Det kan ibland vara svårt att välja vilket vapen man vill spela med om man lyckats överleva early game. Här är en guide på hur mycket skada varje vapen gör.
Alla vapen i Apex Legends har sin för- och nackdelar. Vissa vapen är bättre på avstånd medan andra är bättre nära. Med sex olika vapenklasser och totalt 20 vapen så kan det vara svårt att veta vilket vapen man ska välja. Nedan följer hur mycket skada varje vapen gör både till kroppen och till huvudet.

Pistoler

P2020

P2020 är en semi-automatisk pistol som har ganska låg damage men går att skjuta relativt fort med.

Kroppen: 12 skada
Huvudet: 18 skada

RE-45

RE-45 är en helautomatisk pistol som skjuter riktigt snabbt. Trots att den har mindre skada per skott än P2020 så går det snabbare att sänka en motståndare då den skjuter snabbare.

Kroppen: 11 skada
Huvudet: 16 skada

Wingman

Wingman är den pistolen med mest damage. Detta har gjort till att vapnet har blivit ett av de populäraste i spelen. Trots en nerf som gjorde att den skjuter långsammare så är det fortfarande ett av de starkaste vapnena i spelet. Det kan liknas med Deaglen från Counter-Strike.

Kroppen: 45 skada
Huvudet: 90 skada

SMG

R-99

R-99 är ett av de vapen i spelet som skjuter snabbast. Detta gör att, trots sin låga grund-damage, sänker en motståndare riktigt fort.

Kroppen: 12 skada
Huvudet: 18 skada

Alternator

Alternator är ett av de minst populära vapnena i spelet. Detta då den dels har rätt så låg damage samt att den skjuter relativt långsamt. Det är dock fortfarande ett bra vapen att plocka upp i early game innan man har hittat något annat.

Kroppen: 13 skada
Huvudet: 19 skada

Prowler Burst PDW

Prowler är ett burst-vapen som kan skjuta fem skott genom ett klick. Detta gör att man kan få ut mycket damage snabbt, totalt 70 damage om man träffar alla skott.

Kroppen: 14 skada
Huvudet: 21 skada

Assault Rifle

R-301 Carbine

R-301 är ett av de mest populära vapnena i spelet. Detta då den den har relativt hög damage samt att rekylen är lätt att hantera.

Kroppen: 14 skada
Huvudet: 28 skada

Havoc

Havoc är ett vapen som använder Energy Ammo. Detta gör att det tar ett tag innan vapnet börjar skjuta. Vapnet har dock väldigt hög damage och om man hittar Turbocharger så behöver vapnet inte laddas upp innan skotten kommer.

Kroppen: 18 skada
Huvudet: 36 skada

Hemlock Burst

Hemlock är ett vapen som har blivit mycket populärt i Apex Legends, speciellt när man byter från burst-fire till single. Detta gör att istället för att skjuta tre skott i taget skjuter man endast ett. Om man är snabb på att klicka så kan man nästan få vapnet automatiskt

Kroppen 18 skada
Huvudet: 36 skada

VK-47 Flatline

Flatline är ett vapen som har relativt hög damage men det skjuter långsamt. Den har dock lätthanterlig rekyl vilket gör att vapnet funkar perfekt för strider på mellan och långt avstånd.

Kroppen: 16 skada
Huvudet: 32 skada

Light Machine Gun

M600 Spitfire

Spitfire är ett av de vapen som har flest skott i sitt magasin, 35 stycken. Detta gör att vapnet, trots att det skjuter långsamt, har blivit väldigt populär då man ofta inte behöver ladda om för att sänka en motståndare.

Kroppen 20 skada
Huvudet: 40 skada

Devotion LMG

Devotion är väldigt lik Spitfire men har ännu fler skott i magasinet, 44 stycken. Då detta är ett energy-vapen så tar det, precis som Havoc, tid att ladda upp vapnet innan man skjuter.

Kroppen: 17 skada
Huvudet 34 skada

Snipers

G7 Scout

G7 Scout är en sniper som inte är "bolt-action". Detta innebär att man inte behöver ladda om innan varje skott. Man kan därför få ut mycket damage väldigt snabbt.

Kroppen: 30 skada
Huvudet: 60 skada

Longbow DMR

Med Longbow så kan man sänka en spelare utan armor med endast två skott i kroppen och ett i huvudet. Det är dock ett väldigt långsamt vapen eftersom man måste ladda om efter varje skott.

Kroppen: 55 skada
Huvudet: 110 skada

Triple Take

Triple Take kan ses som en mellangrund mellan Scout och Longbow. Man måste ladda om inför varje skott men det går betydligt snabbare än med Longbow.

Kroppen 69 skada
Huvudet: 138 skada

Kraber .50-CAL Sniper

Kraber, eller som många svenskar kallar vapnet "Krabban", går endast att få via air drops. På grund av detta så är vapnet också väldigt starkt. Om en motståndare inte har armor så kan man döda denna på endast ett skott.

Kroppen 125 skada
Huvudet: 250 skada

Shotguns

Peacekeeper

Peackeeper är ett otroligt starkt vapen då man kan döda motståndare utan armor med endast ett skott. Det tar lite tid mellan skotten men om man träffar så är det dödligt väldigt snabbt.

Kroppen: 10 skada per pellet, 110 skada totalt
Huvudet: 15 skada per pellet, 165 skada totalt

Eva-8 Auto

Eva-8 är ett otroligt starkt vapen i närstrid. Då vapnet kan skjuta väldigt fort, likt XM1014 i CS:GO, kan man få ut mycket damage snabbt. Det blir dock sämre på avstånd då kulorna sprider sig mycket.

Kroppen: 7 damage per skada, 63 damage skada
Huvudet: 10,5 damage per skada, 94,5 damage skada

Mastiff

Mastiff går, precis som Kraber, endast att få via air drops. Vapnet är därför otroligt starkt. Ett skott räcker för att sänka en och en halv spelare utan armor.

Kroppen: 18 skada per pellet, 144 totalt
Huvudet: 36 skada per pellet, 288 totalt

Mozambique Shotgun

Mozambique är kanske det minst omtyckta vapnet i hela spelet. Det har endast tre kulor i sitt magasin och skjuter relativt långsamt. Utvecklarna av spelet, Respawn Entertainment, har också sagt att de inte ville göra vapnet starkare då de gillar att det finns sämre vapen i spelet.

Kroppen: 45 skada
Huvudet: 66 skada
2019-05-16 19:14
Som en del av vårt samarbete med Brothers fick våra Blast Pro Series-talanger en makeover. Viktor "vuggo" Jendey var sugen på något mer "stökigt". Med hjälp av Brothers gick han från en vanlig gamer till en stilig man i en somrig kostym.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..