×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

ACON

Nu ska årets svenska esportslandslag utses

1
Spelar du Dota 2, Tekken 7 eller Pro Evolution Soccer 2020? Då har du nu chansen att få representera Sverige i IESF Världsmästerskapen som avgörs i Israel i December 2020.
The International Esports Federation (IESF) har offentliggjort deras planer för deras 12:e säsong. Det svenska kvalet inleds den 12 september och avslutas med kvalfinal som spelas offline i Stockholm. Som föregående år är det spelen Dota2, Tekken 7 och Pro Evolution Soccer som spelas. På grund av den rådande pandemin kommer det att hållas regionala kval. Mellan den 20:e oktober och 20:e november kommer de kvalificerade spelarna från varje land att mötas online. De 16 bästa PES- och Tekken7-spelarna samt de tio främsta Dota2-lagen går vidare till slutspelet som genomförs på plats i Eilat, Israel.

Bakom de svenska kvalen står Svenska Esportförbundet (SESF), ESEN esport och huvudsponsorn Svenska Spel. Det betyder att de som kvalificerar sig till finalerna i Israel kommer att få stöd i form av utrustning, utbildning, kläder samt logi under kval och mästerskapet av Svenska Spel. Även om finalerna är schemalagda i December kommer IESF och den lokala organisatören hålla koll på restriktionerna för att säkerhetställa säkerheten och hälsan för deltagarna.

"Efter förra årets succé känns det otroligt bra att få förnyat förtroende och att vi även i år får möjligheten att arrangera och producera VM-kvalet. Att samarbeta med SESF och Svenska Spel kring VM-kvalet och uttagningen av det svenska e-sportslandslaget är både hedrande och givande" säger Christer Körnbäck, projektledare ESEN eSports".


Är man intresserad och vill delta i de svenska kvalen beger man sig till vmkval.sesf.se.


Artikelbild: International Esports Federation

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..