×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Birdie 30 går av stapeln online — alla får delta i turneringarna

1
Birdie är en av Sveriges största datorfestivaler och i år skulle evenemanget gå av stapeln för trettionde gången. På grund av COVID-19 tvingades arrangörerna att först ställa in men nu har man istället bestämt sig för att köra Birdie 30 helt online. Det innebär att vem som helst nu kan delta i Birdies turneringar, tävlingar och följa alla aktiviteter på nätet.
Den 21-24 maj var det tänkt att den anrika datorfestivalen Birdie skulle arrangeras för trettionde gången. I mars gick dock projektgruppen och Birdie-föreningens styrelse ut och meddelade att evenemanget i Uppsala skulle ställas in. Detta på grund av den pågående COVID-19 pandemin och de restriktioner som Folkhälsomyndigheten i Sverige lagt fram. Att helt ställa in evenemanget var dock inget alternativ enligt föreningens ordförande, Rasmus Karlsson, och med hjälp av Uppsala kommun och ESEN eSports kommer Birdie 30 istället att hållas helt online.

Så gott som alla aktiviteter som var planerade att genomföras i IFU Arena i Uppsala kommer istället att genomföras online. Arrangörerna kommer att sända både live och förinspelat material från ESEN eSports TV-studio vilket innebär att tittarna får ta del av tävlingar, musik, filmvisning och spelning med Salongsorkestern hemifrån. För den som i vanliga fall åker till Birdie för att ställa upp i esportturneringarna försvinner resmomentet och LAN-känslan men turneringarna kommer att hållas precis som vanligt.

Bland titlarna som det kommer att arrangeras turneringar i finns exempelvis CS:GO, League of Legends, Fortnite, Rocket League och Minecraft. De flesta av turneringarna kommer att spelas under Birdie 30 och är tillgängliga för alla men den som är intresserad av CS:GO-turneringen har lite mer bråttom. För att få delta i finalturneringen krävs nämligen att man kvalar in genom något av de två kvalen som arrangeras innan Birdie 30. Det första spelades 9 maj och det andra kvalet sker lördag 16 maj klockan 18:00. Vinnarna i CS:GO-turneringen belönas med 20 000 kronor.

Mer information om turneringarna


Artikelbild: Andersson Photo
2020-05-30 19:25
I vårt andra avsnitt av En Sub Med så pratar vi med en av Sveriges nya stjärnspelare, Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora från Ninjas in Pyjamas. I intervjun går vi igenom Plopskis karriär från mixlag till just Ninjas in Pyjamas. Vi pratar även om hur han var ett fan som gick till att spela i sitt favoritlag, lagets form just nu och mycket mycket mer.
2020-06-02 13:11
Under förra veckan gick Ninjas in Pyjamas med en nyhet som gjorde de flesta förvånade. De har valt att bänka Jonas "Lekr0" Olofsson och istället plocka in Hampus "hampus" Poser. Men vem är egentligen Ninjornas nya IGL? Här är allt du behöver veta om hampus.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..