×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Europeiska R6 Pro League är tillbaka — Så gick matchdag 8

1
Efter en nästan två månaders lång paus har den europeiska Pro League säsongen startat igen. I går kväll spelades matchdag 8 ut. Svensklaget Chaos Esports Club inledde omstarten av ligan med en imponerande vinst mot BDS Esport.
Den två månader långa pausen ser ut att ha gjort nytta för svensklaget Chaos Esports Club. I går kväll spelade de mot BDS Esport på mappen Theme Park, vilken är en ny mapp för Pro League då den bytt plats med mappen Bank. När tittarna fick rösta vilka de trodde skulle vinna var BDS klara vinnare med 79% av rösterna, Chaos fick 16% av rösterna och de resterande 5% röstade på att det skulle sluta lika. Men Chaos skulle motbevisa tvivlarna.

Chaos började som försvarare, och vilken start de fick. De stod för en flawless första runda. Mattias Johannes "Renuilz" Nordebäck och Aleks "VITO" Lyapun stod för två kills var medan Rasmus "REDGROOVE" Larsson stod för den femte killen. Chaos vann runda två i slutsekunderna genom att stoppa planten och vinna en 1v1 gunfight. BDS skulle dock få revansch då den vann runda tre. Chaos tog tillbaka taktpinnen i runda fyra när de åter igen kunde välja bombsiten Throne Room/Armory. Det blev nästan ännu en flawless runda, men REDGROOVE dog i en gunfight mot BDS lagkapten Morgan "rxwd" Pacy. BDS tog hem runda fem innan Chaos tog hem runda sex. Dags för sidbyte och det var ingen tvekan om att Chaos har tränat på Theme Park för efter sidbytet vann de tre raka anfallsrundor och tog hem matchen med 7-2. Dessutom slutade lagets enda finne, Ville "SHA77E" Palola, matchen med en hundraprocentig headshot ratio. I och med vinsten hoppar Chaos upp till 9 poäng, endast en poäng bakom BDS, och en delad sjätteplats med ryska forZe.

Resterande matcher slutade med vinst för Team Empire när de mötte Na'Vi på mappen Coastline. Team Empire såg ut att gå mot en kross då de vann alla sex försvarsrundor innan sidbytet. Men Na'Vi gav inte upp och när det var deras tur att försvara sig var rollerna omvända och Na'Vi vann fem raka rundor och såg ut att ta matchen till oavgjord 6-6. Men Emprie tog sig i kragen i matchens sista runda och vann den. Det blev den enda rundan genom hela matchen som anfallarna vann. Därmed slutade matchen 7-5 till Empire och ligger nu på 16 poäng och en fortsatt andraplats i tabellen. I och med förlusten är Na'VI fortfarande tabelljumbo med sina 7 poäng.

Ryssarna i forZe stod för en imponerande insats när de vann mot topplaget Team Vitality med 7-0(!) på mappen Consulate. Därmed hoppar de upp till en delad sjätteplats på 9 poäng tillsammans med Chaos. Kvällens höjdpunkt blev dock G2 Esports mot Rogue på mappen Club House. Det var äntligen dags att se G2s nya superlag i action mot serieledarna Rogue. Det skulle bli en jämn match, efter matchens första halva stod det 3-3. Efter sidbytet började Rogue bäst då de vann två rundor i rad som anfallare innan G2 replikerade med en vinst i runda 9. Rogue tog tillbaka taktpinnen och vann runda 10 och skaffade sig matchboll. G2 höll undan i rundan därefter till ställningen 5-6. Men Rogue visade varför de är serieledare och tog hem runda 12 och därmed matchen med 7-5. Därmed befäster Rogue sin placering som serieledare med sina 18 poäng.


Artikelbild: Siege.GG

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..