×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kanada

Spacestation Gaming är Sieges nya världsmästare — Tar hem Six Invitational 2020

1
Six Invitational 2020 började med 16 lag. Efter flera dagar av Siegespelande, tajta matcher och skrällar höger och vänster blev det Spacestation Gaming som stod segrande i slutändan. De tog fick lyfta hammaren och tog hem VM-titeln igårkväll mot Ninjas in Pyjamas efter att ha vunnit matchserien med 3-2 i matcher. Team SoloMid slutade på en tredjeplats medan BDS Esport slutade på en fjärdeplats.
Årets final blev den största i Rainbow Six Sieges esporthistoria, och finallagen skulle inte göra fansen besvikna. Ninjas in Pyjamas fick ta den långa vägen till finalen genom att gå igenom hela förlorarsidan efter de förlorade mot Team SoloMid i kvartsfinalen med 2-0. De började med att slå ut G2 i förlorarrunda ett, DarkZero Esports i runda två och i lördags slog de ut BDS esport med 2-1 i matcher. Igår skulle NiP få sin revansch mot TSM i förlorarsidans final, de slog TSM med 2-0 och gick vidare till finalen där Spacestation Gaming väntade. Spacestation Gaming å andra sidan gick igenom slutspelet genom vinnarsidan av bracketen. De började med att slå ut MIBR i kvartsfinalen med 2-0 för att sedan slå DarkZero med 2-0 i semifinalen. I lördags ställdes de mot TSM i vinnarsidans final, där vann Spacestation med 2-1 och säkrade en plats i finalen.

I och med att Spacestation tagit sig till den stora finalen via vinnarsidan fick de börja finalen med en ledning på 1-0 i matcher. Men det skrämde inte Ninjas in Pyjamas, tvärtom verkade det som att Spacestations 1-0 ledning fungerade som bränsle för NiP. För de inledde finalens första map, Villa, i ett rasande tempo efter de tre första rundorna. Men Spacestation tog hem finalseriens första runda genom att planta defusern och sen få död på de sista två NiP spelarna. NiP slog tillbaka snabbt i rundan därefter genom ett starkt försvar på sajten Kitchen och Dining Room. Runda tre gick till Spacestation och det var lätt att tro att det skulle bli en jämn map. Men det var då NiP skruvade upp tempot. De vann de sista tre rundorna innan sidbytet och hade skaffat sig en ledning med 4-2 inför runda sju. Spacestation lyckades få stopp på NiP i sin första försvarsrunda i runda sju, men NiP lät inte det stoppa deras flow. De vann runda åtta, nio och tio och tog hem hela mappen med 7-3. Finalserien var nu utjämnad till 1-1 i matcher när vi gick in i map två, Border.

På Border fortsatte NiP att gå som tåget, de krossade Spacestation i första halvan som anfallare och när det var dags för sidbyte stod det 5-1 till ninjorna. NiP fortsatte på samma spår som försvarare, de tog hem runda sju med en flawless runda. Spacestation skulle dock få trösta sig med att vinna rundan därefter, men det räckte inte för att väcka Spacestation, NiP tog hem runda nio och vann mappen med imponerande 7-2. Plötsligt var NiP en map ifrån VM-titeln.

Det såg länge ut som att ninjorna skulle få lyfta hammaren och ta hem titeln som världsmästare när de vann de fyra inledande rundorna som försvarare på map tre, Club House. Men då vaknade Spacestation till liv och såg ut som ett helt annat lag. De vann runda fem och sex och gick in i sidbytet med underläge 4-2. Spacestation fortsatte varva upp, de vann runda sju innan NiP kunde ta hem runda åtta. Men nu var Spacestation med i matchen på allvar, de spelade med mer självförtroende än tidigare och det skulle direkt i runda nio. NiP lyckades planta i rundans slutsekunder, inte nog med det så hamnade även lagen i en 1v1 situation. Det var NiPs João "Kamikaze" Gomes som skulle försvara planten på karaktären Thermite mot Spacestations Javier "Thinkingnade" DeAndre Escamilla på karaktären Bandit. Det blev en katt och råtta lek mellan spelarna, men i slutändan kunde Thinkingnade clutcha rundan genom att få död på Kamikaze och defusa planten. Spacestation vann fyra raka rundor, inklusive clutchrundan från Thinkingnade. Därmed tog de hem mappen med 7-5 och kvitterade matchserien till 2-2.

För att avgöra vem som skulle ta hem titeln som världsmästare och få lyfta hammaren krävdes en sista och avgörande map. Det blev mappen Bank som skulle få avgöra allt. Spacestation började bäst och tog de tre inledande rundorna som försvarare. Men det var jämna rundor som slutade med antingen 1v2s eller 1v1. NiP slog tillbaka i runda fyra genom att använda sig av karaktären Blitz för att kontra Spacestations C4-or. Blitz, som spelades av Gustavo "Psycho" Rigal, dog när han skulle planta men denna gången kunde NiP få död på flera Spacestationsspelare i utbyte mot Blitz. Kvar var bara Dylan "Bosco" Bosco för Spacestation i en 1v3 situation, men det blev för svårt för Bosco och NiP tog hem runda fyra. Spacestation slog tillbaka i runda fem innan NiP kunde få med sig ytterligare en runda inför sidbytet när de vann runda sex. Spacestation var i ledning med 4-2. Sidbytet gjorde inte mycket skillnad för NiP, även om rundorna varit jämna så långt var Spacestation fortsatt ett snäpp bättre. De vann sina gunfights oftare än NiP och verkställde sina anfallsstrategier på ett starkt sätt. Spacestation vann runda sju, innan NiP kunde replikera med att vinna runda åtta. NiP gjorde allt i sin makt för att kämpa sig tillbaka in i matchen, men Spacestation spelade bestämt och vann två raka rundor och därmed tog de hem mappen med 7-3 och matchserien med 3-2.

Efter en hård matchserie blev det till slut Nordamerikas Spacestation Gaming som tog hem hela turneringen och kan nu kalla sig för världsmästare i Rainbow Six Siege. Det är första gången sedan 2017 som ett nordamerikanskt lag vinner en stor turnering. För Spacestations Troy "Canadian" Jaroslawski och Dylan "Bosco" Bosco blev det andra gången som de tog hem en Invitational turnering. Canadian vann Six invitational 2017 på PC med laget Continuum medan Bosco vann Six Invitational 2017 på Xbox med Elevate.


Artikelbild: Siege.GG

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..