×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

DarkZero, TSM, Fnatic och Spacestation vidare till semifinal

1
Kvartsfinalerna är färdigspelade! DarkZero Esports, Team SoloMid, Fnatic och Spacestation Gaming har gått vidare till semifinal, men hoppet är ännu inte förlorat för BDS Esport, Ninjas in Pyjamas, G2 Esports och MIBR. Till skillnad från förra årets Six Invitational spelas årets Invitationalslutspel med ett dubbelt elimineringsformat.
Kvartsfinalerna kickade igång med matchen mellan BDS Esport och DarkZero Esports. BDS valde mappen Border som första map, DarkZero valde mappen Consulate som andra map och om serien skulle gå så långt blev den avgörande mappen Coastline. Trots att Border var BDS map var det DarkZero som började bäst. De började som anfallare och vann fyra raka rundor innan BDS kunde ta runda fem. Sjätte och sista rundan innan lagen bytte sida gick även den till DarkZero som inför sina försvararrundor ledde med 5-1. Första rundan som försvarare gick dock inte som förväntat för DarkZero, BDS slog tillbaka och vann rundan genom att döda hela motståndarlaget medan endast en BDS spelare dog. I runda åtta tog DarkZero åter igen kommandot när de fick rundans första kill på BDS Stéphane "Shaiiko" Lebleu. Matchboll till DarkZero inför runda nio vid ställning 6-2. Men BDS gav inte upp, de vann tre raka rundor upp till ställningen 6-5 och kämpade för overtime, men det ville inte DarkZero, de vann runda 13 flawless, alltså att ingen av DarkZero dött.

Map två, Consulate, började i liknande stil som Border. DarkZero, som började som försvarare denna gången, gick snabbt upp i ledning och kunde inför sidbytet vara nöjda med ställningen 4-2. Men sen tog BDS över, de började vinna sina gunfights och inför runda 12 hade plötsligt BDS matchboll med 6-5. Men DarkZero tog hem den tolfte rundan och tvinga fram overtime. De tog kommandot direkt genom att vinna första overtimerundan och hade nu matchserieboll. Men BDS ville verkligen ta sig till den tredje mappen Coastline, och de fick som de ville. BDS vann två raka rundor i overtime och vann Consulate med 8-7.
Map tre, Coastline, blev dock en ensidig historia. Anfallarna DarkZero steppade upp och ledde med 5-1 inför sidbytet i runda sju. BDS vann en tröstrunda direkt efter sidbytet men närmare kom inte fransmännen då DarkZero vann runda åtta och nio och därmed vann de mappen med 7-2 och matchserien med 2-1.

I dagens andra kvartsfinal möttes Ninjas in Pyjamas och TSM. Consulate valdes av TSM som map ett, map två blev Kafe Dostoyevsky vald av NIP och den avgörande mappen blev Bank. Map ett blev en jämn historia som inleddes med att TSM började som anfallare och vann tre raka rundor. Efter det tog NIP två raka rundor innan TSM tog runda sex och gick in i sidbytet med ledning 4-2. NIP inledde sina anfallsrundor på bästa möjliga sätt, de ville inte vara sämre än TSM så de vann fyra raka rundor och hade matchboll inför runda elva med 6-4. TSM tvingade dock fram overtime efter att ha vunnit runda elva och tolv. Det skulle visa sig rädda matchen för TSM, första overtimerundan gick till NIP men sen tog TSM taktpinnen och vann de sista två rundorna av matchen och tog hem map ett med 8-7.
Map två, Kafe, blev inte lika jämn. Det blev snarare en kross från TSMs sida när de vann fem av sex rundor som försvarare och gick in i sidbytet med ledningen 5-1. NIP hade inte mycket att säga till om, de tog hem två försvarsrundor som skulle visa sig vara tröstrundor då TSM vann två anfallsrundor och tog hem matchen med 7-3 och matchserien med 2-0.

Även idag skulle Fnatic stå för en mindre skräll och visa hur starka Australien faktiskt är på Siege, i kvartsfinal tre mötte de G2, de regerande världsmästarna. Världsmästarna började dock bäst på första mappen Kafe, Fnatics mapval. De inledde med att gå upp i en 3-0 ledning som försvarare innan Fnatic kunde svara med att vinna två rundor innan G2 vann runda sex. Ställningen blev 4-2 till G2 inför sidbytet. G2 började med att vinna sin första anfallsrunda efter att de plantat defusern och försvarade den på ett starkt sätt. Fnatic lyckades ta hem runda åtta där de stoppade G2s alla försök. Men det höll inte i sig för Fnatic, runda nio gick till G2 och hade nu matchboll med ledning 6-3. Fnatic började dock komma mer och mer in i kvartsfinalsserien och stod för två starka rundor innan G2 kunde ta hem mappen i runda tolv.
Map två, Border, inleddes med några jämna rundor. Fnatic vann en, sen vann G2 två raka. Sen vände det och Fnatic tog två raka rundor, och G2 tog en. Dagens jämnaste ställning inför ett sidbyte, 3-3. Men när Fnatic skulle börja försvara i runda sju skruvade de upp tempot rejält. I runda sju fick G2 plantat defusern men Fnatics Jason "Lusty" Chen stod för en strålande runda, han stod för fyra kills och vann rundan genom att defusa. G2 lyckades bara ta en runda efter sidbytet, Fnatic tog hem fyra rundor som försvarare och vann matchen med 7-4.

Fnatic fortsatte med sitt dominanta spel in i den sista och avgörande mappen, Villa. De började som försvarare och tog hem fem av de sex första rundorna. Efter sidbytet vaknade G2 till liv, och vann två raka rundor till ställningen 5-3. Men Fnatic tog runda nio och var bara en runda ifrån ännu en skräll. Men G2 höll hoppet vid liv, de vann ytterligare två raka rundor och ställningen var nu 6-5. Fnatic skulle dock inte missa chansen att gå till semifinal. De vann runda tolv och tog hem matchen med 7-5, vann matchserien med 2-1 och skickade ner G2 till förlorarsidan. Nu har Fnatic slagit de senaste årets jättar i både Team Empire och G2, är det Australiens år i år?

Den sista kvartsfinalen mellan MIBR och Spacestation Gaming blev nästan en kopia av kvartsfinal två sett till resultat. Map ett, Villa, blev jämn och det var svårt att placera något av lagen över det andra. Inför sidbytet i runda sju stod det 3-3. I runda tio kunde tog MIBR matchboll vid ställning 6-4. Men amerikanerna i Spacestation skulle ta oss till overtime. De vann två raka rundor till ställningen 7-7, tog hem fösta overtimerundan till 8-7. MIBR gjorde det spännande och tvingade fram en sista och avgörande runda efter att ha vunnit den andra overtimerundan. Sista rundan blev spännande, både lagen var snabbt nere på tre spelare var. MIBR lyckades planta defusern och få ännu en kill, men inte långt därefter kunde Spacestation slå tillbaka genom att döda både Lucca "MKing" Coser och Daniel "Novys" Novy. Tillslut kunde de även hitta och få död på José "Bullet1" Victor och kunde då defusa och vinna mappen med 8-7.
Map två, Border, började på samma sätt som map ett. Båda lagen kunde ta hem tre rundor var inför sidbytet i runda sju. Men efter sidbytet skulle allt handla om Spacestation. De tog direkt två raka rundor när de nu försvarade. MIBR kunde trösta sig med att ta hem en anfallsrunda i runda nio innan Spacestation kunde vinna mappen med ytterligare två raka rundor och slutresultatet 7-4. Spacestation gick därmed vidare till semifinal efter att ha tagit hem matchserien med 2-0.

Därmed ser bracketen ut på följande sätt:
Bild: R6Esports.
Bild: R6Esports.


Senare idag börjar semifinalerna och den första förlorarrundan, här är schemat för dagens matcher:
USATeam SoloMid vs. AustralienFnatic
USASpacestation Gaming vs. USADarkZero Esports
BrasilienNinjas in Pyjamas vs. EuropaG2 Esports
BrasilienMIBR vs. EuropaBDS Esport


Artikelbild: Siege.GG

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..