×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Ford startar esportlag — introducerar Fordzilla

2
Bilmärket Ford har valt att gå in i esport, dock inte genom ett sponsorskap så som exempelvis Audi och Nissan tidigare gjort. Ford har valt att skapa sitt eget europeiska esportlag under namnet Fordzilla.
Under Gamescom 2019 kommer bilmärket Ford att rekrytera spelare till sitt nya esportlag som går under namnet Fordzilla. Spelet de kommer att fokusera på i första hand är Forza Motorsport 7, men har även hintat om andra titlar inom racing-genren. Tanken är att de ska plocka upp nationella lag inom Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien. När detta är gjort kommer de bästa spelarna från varje region att sammanställas till en mixad europeisk laguppställning.

We at Ford have a racing pedigree that others can only envy. Now is the time to take that know-how and apply it to the world of esports – capturing the imagination of a new generation of virtual racing drivers, inspiring them to take a ride in one of our Ford Performance vehicles, säger Roelant de Waard från Ford Europe i ett uttlande.

Ford är inte det första bilmärket som går in i esport. Tidigare har Audi gått in som sponsorer för bland andra CS:GO-laget Astralis och Nissan har en liknande deal med Faze Clan. Honda och BMW är sedan tidigare investerade i racing-genren, men det är unikt från Fords håll att dels starta ett helt eget esportlag men även i detta blanda spelare från olika delar av Europa under sitt varumärke.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..