×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Australien

DayZ bannat i Australien — på grund av cannabis

0
Överlevnadsspelet DayZ kommer inte att gå att spela i Australien. Detta efter att Australian Classification Board, myndigheten som sätter åldersgränser i landet, valt att banna spelet. Detta på grund av cannabis, en drog som inte ens finns i spelet.
Australiska fans av DayZ kommer nu få det svårare att spela spelet. Detta efter att myndigheten som sätter åldersgränser på filmer, spel och dylikt, Australian Classification Board, valt att banna spelet. Anledningen till detta är cannabis. Det som är spännande är dock att cannabis just nu inte ens finns tillgängligt i spelet. Det går dock att hitta drogen i spelfilerna. De andra droger som finns i spelet, till exempel morfin, har alla någon typ av funktion för att antingen återfå liv eller dylikt.

Trots att spelet har varit ute i flera år med en åldersgräns på 15 år i landet har de nu varit tvungna att söka godkännande igen. Detta då spelet ska släppas i fysiskt form, en skiva man kan köpa i en affär istället för online. Bannen skulle inte påverka den digitala versionen av spelet men så har det nu blivit. Spelet är redan borttaget från Xbox och Playstations interna online-butiker.

Cannabis har legaliserats på olika sätt i många delar av världen. I Australien är det dock fortfarande olagligt. Det är också olagligt att jaga människor och döda dem för deras ägodelar men det verkar inte vara detta som myndigheten fokuserar på. Utvecklarna av spelet, Bohemia Interactive Studios, har via spelets officiella Twitter-sida skrivit ett inlägg där de förklarar att de letar efter den bästa lösningen för att ha kvar spelet på den australiska marknaden.


Artikelbild: Bohemia Interactive Studios

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..