×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Ovanligt Pokémonkort borttappat — värt 60 000 dollar

1
Ett av världens ovanligaste Pokémonkort har försvunnit under resan till sin nya ägare. Kortet är värt 60 000 dollar och ägaren erbjuder nu hittelön till den som kan förmedla information kring försvinnandet.
Under den japanska turneringen Super Secret Battle 1999 fick de toppande tre deltagarna varsitt exklusivt pokémonkort. Kortet som gick till tredjeplatstagaren, "Trainer No. 3", såldes nyligen till en samlare för hela 60 000 dollar. Paketet lämnade säljaren med en försäkring på 50 000 dollar, men anlände aldrig till köparen.

Det är enligt communityn väldigt osannolikt att paketet bara försvunnit och det kan antas att någon som haft hand om försändelsen hos antingen USP eller medleverantören har tagit sig friheten att stjäla det. En expert menar att det mycket väl kan handla om en individ som sett hur mycket paketet var försäkrat för och beslutat sig för att stjäla det.

Om den eventuella tjuven bestämmer sig för att sälja kortet lär hen inte komma speciellt långt. Eftersom kortet är extremt ovanligt, det finns endast en version av det i hela världen, samt att samlare blir pingade när någon söker efter eller publicerar serienumret så lär tjuven tas på bar gärning vid försäljning. Eftersom köparen är väldigt mån om att kortet kommer fram till honom erbjuder han 1 000 dollar till den som kan ge någon form av information i jakten på kortet.

Är du vidare intresserad av kortet och vad som hänt så har youtubern "smprette" skapat en 10 minuter lång video om allt från kortets ovanlighet till händelserna kring försvinnandet.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..