×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sponsrat inlägg

Streaming, badboys och skäggubbar — detta var SLASK LAN 19

2
Under helgen den 3-5 maj 2019 tog ArgaSkånskaMän över den skånska landsbyggden. På plats i Xtrfys kontor i Landskrona slog YouTube-profilerna upp SLASK LAN 19 i samarbete med Philips OneBlade och Xtrfy. Fragbite var på plats och deltagarna bjöd på en hel del goda skratt under helgens bravader.
Denna artikel presenteras i samarbete med Philips OneBlade

Klockan är strax efter fyra på eftermiddagen när Fragbite kommer fram till Xtrfys kontor i Landskrona under fredagen den 3 maj. Solen har precis gömt sig bakom molnen när vi ringer på dörren till den gula byggnaden. Det tar inte speciellt lång tid innan en munter Tim "MrTimsonFire" Lindqvist öppnar dörren och ger oss en snabb kram som hälsning. Vi befinner oss på SLASK LAN 19 där ArgaSkånskaMän samlat sina vänner för en fartfylld helg tillsammans med Philips OneBlade och Xtrfy.

Den färgstarka ArgaSkånskaMän-duon passade på att spela en match PUBG i väntan på streamstart.
Den färgstarka ArgaSkånskaMän-duon passade på att spela en match PUBG i väntan på streamstart.

Vi följer Tim uppför trappan till kontorets andra våning. Rakt fram finns bootcamp-rummet, som är allmänt känt som Ninjas in Pyjamas spelrum där de förbereder sig inför turneringar, men denna helg är det ockuperat av nio glada LAN:are. Så snart vi stigit innanför rummets glasdörrar kramar Tims radarpartner, Danny "DanVeteran" Pedersen, om oss. Alla är ännu inte på plats och två av deltagarna ska snart hämtas på Landskronas tågstation. Men innan de anländer bestämmer sig grabbarna för att beställa pizza. De skämtar om att de ska beställa en bakpotatis åt Kristofer "Alphaztorm" Lindhe, en av deltagarna som ännu inte befinner sig i byggnaden.

Han kommer att kasta den på oss, skämtar Tim och alla skrattar.

Beställningen är gjord och Tim och Danny lämnar den gula byggnaden för att hämta upp Björn "Grizzly" Carlsson på stationen. Medan de agerar transport åt Björn, som aldrig tidigare varit med på ett ASM-LAN, passar Theo "FiskeFlyG" Gustafsson på att låna Perra "akidos" Andersens dator för att spela en match Fortnite. De passar på medan de är nästintill ensamma då akidos skäms lite över att spela Fortnite, då han är medveten om att resterande LAN-deltagare föredrar Playerunknown's Battlegrounds. Trots att Theo säger att han aldrig spelat Fortnite tidigare får han ner motståndet, men sanningen avslöjas kort därpå när han erkänner att han trots allt spelat en del.

Theo
Theo "FiskeFlyG" Gustafsson passade på att spela lite Fortnite.

Tillslut äntrar ArgaSkånskaMän-duon tillsammans med Björn och Kristofer och alla är nu samlade. Den enda som inte är på plats är Kristopher "Stoffies" Brogren som kommer först under morgondagen. Pizzan har snart ätits upp och under måltiden förklarar Tim att de under lördagen kommer att hålla en tävling där han och Theo ska rakas och stylas av resterande deltagare. Även akidos, som ska sitta i juryn, är sugen på en trimmning då han lovat sin stream att han ska raka ner sitt skägg till en "porr-mustasch" när han når sitt mål på 2 500 följare via Twitch, något grabbarna såklart vill göra med en OneBlade under morgondagen.

Stämningen är hög när det är dags för streamstart klockan 19:00, alla har satt upp sina saker och gjort sig redo för att spela. Tillsammans kommer de överens om att de ska inleda kvällen med att spela fyra mot fyra i Counter-Strike: Global Offensive. Streamen går live och alla uppmanar tittarna att följa akidos stream, de vill verkligen raka bort hans skägg. Innan gänget går in-game har dock Tim och Danny en överraskning. De försvinner ut ur rummet och återvänder kort därpå med goodiebags till samtliga deltagare. Varje LAN:are har fått varsin påse innehållande en musmatta, ett vitt K2-tangentbord och en T-shirt.

Inte långt efter streamstart börjar donationerna trilla in och snart dansar både Tim och Danny runt i rummet till sin donationslåt. Nu är det igång på riktigt och planen är att streama till runt fyra tiden och sedan sova några timmar för att gå upp tidigt i hopp om att köra igång aktiviteterna vid lunchtid under lördagen. Den första deltagaren som ger upp under nattens spelsession är akidos som lägger sig kort efter tre på natten, resten av deltagarna kämpar för att hålla sig vakna men ger upp ungefär en timme senare och streamen stängs efter en nästan nio timmar lång sändning. Snart är den gula byggnaden nedsläckt och alla nerbäddade i sina sängar. I morgon är en ny dag.

SLASK LAN 19 presenterades i samarbete med Philips OneBlade och under lördagen hölls en skäggtävling.
SLASK LAN 19 presenterades i samarbete med Philips OneBlade och under lördagen hölls en skäggtävling.

På förmiddagen under lördagen möter Tim än en gång Fragbite i dörren till det gula kontoret, i handen håller han en kamera och han ser, trots den sena natten, pigg ut. Vi följer med honom uppför trappan där alla andra deltagare redan slagit sig ner framför sina datorer och rummet doftar nybryggt kaffe. Danny kommer in i rummet med ett leende tätt följd av Tim som håller i en kappa. Det är dags att förbereda inför skäggtävlingen.

Längst ner i korridoren har grabbarna förberett ett rum där trimmningen ska ta plats. Tim lägger fram två Philips OneBlades och placerar ett flertal stylingprodukter på bordet mitt i rummet, där bland ett flertal burkar med glitter, samtidigt som Danny filmar det hela. De tar in en gamingstol som de lutar bakåt för att få den perfekta vinkeln för att styla personen i den. Tvärs över byggnaden placeras juryn bestående av Björn, akidos och Stoffies vid ett bord för att invänta skäggshowen. Samtidigt har Tim bestämt sig för att vi måste stanna i jury-rummet, vi ska få se slutprodukten samtidigt som alla andra.

Danny
Danny "DanVeteran" Pedersen fotograferar OneBlade-mästerverken.

Danny och Kristofer har stylat Theos skägg och de går in i jury-rummet med ett leende på läpparna. De verkar stensäkra på vinst. Tims stylister, Albert "SrAlbert" Dahm och Karl "KarlKrok" Krokström, verkar minst lika säkra men deras fnitter tyder på att de hoppas vinna över juryn med ett skratt. Snart går Tim och Theo in i rummet med varsin filt över huvuden som de släpper samtidigt när Danny räknat ner och rummet bryter ut i skratt. Tim bär en svart peruk och har fått glitter runt om i skägget medan Theo förvandlats till en riktig badboy. Efter noga övervägande offentliggör juryn att det är Theos lag som vunnit den första omgången och lagen gör sig redo för omgång två.

När lagen än en gång återvänder placerar Karl en stol mitt i rummet där Tim får lägga sig ner med en scarf runt ansiktet, Albert menar att juryn måste se mästerverket ur rätt vinkel. Eftersom Theo står upp får han visa sitt skägg först. Han har gått från att se ut som en badboy till en Håkan Hällström-lookalike och man kan inget annat än att älska förvandlingen. När det är Tims tur ber han alla samlas runt honom, alla måste se resultatet på nära håll. Scarfen dras bort och på Tims haka har det placerats två ögon. På kinderna har hans lag ritat armar och skägget är trimmat för att se ut som både hår och skägg på den lilla gubben de skapat. Juryn är nöjda och kreativiteten som Tims lag visat upp ger dem vinsten. Den totala poängskillnaden är knapp, men det är Tims lag som går vinnande ur tävlingen. Priset? Varsin Philips OneBlade, något även jurymedlemmarna tilldelas som tack.

De tävlande väntar spänt på slutresultatet.
De tävlande väntar spänt på slutresultatet.

Klockan har hunnit springa iväg och det är snart dags för ytterligare en stream. Medan deltagarna funderar på vad de kan äta innan streamstart går Tim in på toaletten för att tvätta bort den lilla gubben som hjälpte hans lag till vinst, samt för att raka ner sitt skägg till en vanlig mustasch. Theo går även han in på toaletten med en OneBlade, men han väljer att raka bort allt sitt skägg vilket gör att han ser flera år yngre ut och det är något vännerna skämtar friskt om. Mat står på schemat och sedan drar sändningen igång. Fragbite väljer dock att inte störa allt för mycket och lämnar snart den gula byggnaden. SLASK LAN 19 fortsätter dock långt in på småtimmarna under natten till söndag. Ett lyckat LAN som varken deltagarna, tittarna eller vi på Fragbite sent kommer att glömma.

Se den officiella filmen och dela skratten under skäggtävlingen i spelaren nedan

Du kan även se alla Fragbites bilder från evenemanget i vårt arkiv genom att klicka här.

Denna artikel presenteras i samarbete med Philips OneBlade

Dela detta på internet

Contributor

Sponsrat innehåll,
2020-04-30 16:13
Vad är egentligen det bästa CS-klippet någonsin? Vilken highlight är den krispigaste egentligen? Tillsammans med Estrella har vi tagit fram en expertjury som nominerat de bästa klippen någonsin. Nu är det din tur att rösta fram vilket klipp som är det bästa någonsin.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..