×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Frankrike

Assassin's Creed: Unity kan hjälpa till i uppbyggnaden av Notre Dame

3
Efter den enorma branden i Notre Dame väntas arkitekter ta hjälp av 3D-skapelser för att återbygga den franska katedralen. En sådan, som är en av de mest detaljerade, är Ubisofts version i spelet Assassin's Creed: Unity.
Måndagen den 15 april såg tusentals fransmän hur en av världens äldsta byggnader fattade eld. Paris hjärta, Notre Dame, stod i lågor och innan brandmännen kunde släcka branden hade stora delar av den över 800 år gamla katedralen fallit. Taket och den legendariska spiran föll, men den huvudsakliga byggnaden stod kvar efter den oväntade tragedin.

Landets president har redan offentliggjort en insamling för att resturera Notre Dame samtidigt som Frankrikes rikaste man lovat 200 miljoner euro till uppbyggnaden. Arbetet är redan igång för att åter bygga upp katedralen till sina forna glansdagar och till det tar arkitekterna hjälp av 3D-skisser för att få allt exakt som det såg ut innan branden. En oväntad källa är Ubisofts spel Assassin's Creed: Unity.

Assassin's Creed: Unity utspelar sig i den franska huvudstaden, 1789, och innehåller en av världens mest detaljerade 3D-versioner av Notre Dame. Denna typ av material kan komma att bli extremt värdefullt vid uppbyggnaden då Ubisoft varit väldigt exakta i skapelsen av katedralen. Speldesignern Caroline Miousse berättade för The Verge att Notre Dame är den största byggnaden i spelet och att hon la år på att få varje detalj rätt i byggnaden, hon la till och med tid på att få den exakta texturen så att varje detalj verkligen skulle komma att vara en exakt kopia av originalet.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..