×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Danmark

Danska Superliga och Dreamhack startar Fifa 19-liga

2
Den högsta divisionen i dansk fotboll, Superliga, har tillsammans med Dreamhack offentliggjort eSuperliga. En liga i Fifa 19 där varje spelare kommer att representera en av fotbollsklubbarna.
Danska fotbollsklubbar är inte nya till esporten, FC Köpenhamn startade 2017, tillsammans med Nordisk film, upp North. Detta kommer nu att fortsätta när den nya Fifa 19-ligan, eSuperliga, startas. Varje lag måste ha minst två spelare och en coach, samt att en av spelarna måste ha ett professionellt kontrakt med laget.

Ligan som har en prispott på hela 50 000 dollar, motsvarande cirka 451 000 svenska kronor, görs i samarbete med Dreamhack som kommer att styra den. Ligan kommer även fungera som ett kval till eWorld Cup, esportversionen av fotbolls-vm. De åtta bästa lagen i ligan kommer att kämpa i ett slutspel för att kvalificera sig till eWorld Cup. Hela kalaset kommer att, precis som Superliga, sändas genom Discovery Networks, vissa matcher på TV och resterande på Dplay.

Artikelbild: Youtube

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..