×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Kanada

Online-vänner sluter upp vid cancersjuka Joe

7
Vänner man träffar online via spel behöver inte bara vara "online-vänner". Detta bevisade en grupp killar från andra sidan Atlanten efter att de släppt allt för att få chansen att träffa en av sina vänner innan det var försent.
David Miller från New Brunswick, Kanada, publicerade under föregående vecka en bild via Reddit. Han skrev att de är en grupp på sex peroner som träffades online för ungefär fem år sedan. De hade alltid planerat att träffas på riktigt, men det hade aldrig blivit av.

Processen snabbades dock upp när en av vännerna, Joe, berättade att han blivit diagnoserad med cancer. Typen av cancer han fått går under namnet "Ewings Sarkom", vilket är en elakartad tumör som kan finnas både i och utanför skelettet. Som följd av detta placerades Joe på ett sjukhus dit hans online-vänner reste för att få chansen att träffa honom innan det är försent.

För BBC berättar David att stämningen var på topp, även om gruppen aldrig träffats ansikte mot ansikte förr. De umgicks, pratade och kramades som om de träffats hundratals gånger tidigare. Reaktionerna var oändliga och en användare som kommenterade inlägget via Reddit skrev att han har samma typ av relation med sina online-vänner sedan 15 år. De finns där för varandra i vått och torrt — de hjälper varandra genom både svåra och lyckliga tider.

Reddit-användaren "Hinks" skriver även att han ska använda sig av David och Joes historia samt bild när han stöter på någon som argumenterar om att gaming både är osocialt och endast sprider negativitet. En annan skriver att gaming för samman människor från alla världens hörn och att det bör hyllas istället för att ses på negativt.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..