×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Schweiz

Schweiziska fotbollsfans protesterar mot esport — mitt under Super League-match

1
"Scheiss Esports". Så löd en av banderollerna under Swiss Super League-matchen mellan Young Boys och FC Basel när fansen bestämde sig för att protestera mot esport. Orsaken kan grunda sig i Basels Fifa-satsning.
Under söndagen ställdes fotbollslagen Young Boys och FC Basel mot varandra i Swiss Super League. Matchen stoppades dock eftersom supportrarna kastade in föremål på planen. Bland annat tennisbollar och kontroller kastades in där en bild just nu cirkulerar på en Playstation-kontroll med texten "Fuck Esports". Utöver detta hölls två stora banderoller upp från läkaren där den ena föreställde en stor pause-knapp och den andra hade texten "Scheiss Esports" vilket betyder "Esport är skit" på tyska.

Frågan gällande orsaken till supportrarnas passionerade hat mot esporten återstår. FC Basel, vars supportrar det var som störde matchen, har tre Fifa-spelare under sitt bälte vars kontrakt nyligen förnyats. En orsak till att supportrarna väljer att protestera kan vara att de inte ser något värde i klubbens esport-investering och möjligtvis anser att det är fel väg att ta, de kan mycket väl anta att Fifa-spelarnas löner tas från klubbens fotbollslag. Matchen slutade 7-1 till Young Boys och Basel-fansen lämnade arenan tomhänta.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..