×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Världen

Sephora går in i esport — samarbetar med Girl Gamer Esports Festival

4
Sminkföretaget Sephora äntrar esport genom att samarbeta med Girl Gamer Esports Festival som kommer att ta plats i Portugal under juli månad. Evenemanget håller bland annat en damturnering i CS:GO där RES Gaming finnes bland de inbjudna lagen.
Genom åren har det blivit en ökande trend för diverse sminkföretag att ta inspiration samt samarbeta med olika spelföretag. Bland annat har lyxmärket Shy Uemura samarbetat med Nintendo för att ta fram en kollektion av Super Mario Bros-inspirerade produkter. Även Sephora har gjort något liknande med inspiration från Sonic the Hedgehog. Nu har dock de senare valt att ta det ett snäpp längre genom att gå in i esport.

Oftast brukar företag vända sig till esport för att fånga unga män, vilket inte alls är den målgrupp Sephora söker. Därför har företaget valt att gå ihop med Grow Up Esports och specifikt deras evenemang som går under namnet Girl Gamer Esports Festival. Detta går, till skillnad från andra evenemang, ihop med Sephoras målgrupp då festivalen vill fira och främja damer inom branschen och det blir en perfekt ingång för aktören.

Festivalen hölls under föregående år i Kina, men tar sig denna gång till Portugal mellan den 20-22 juli. Det kommer bland annat att hållas turneringar i Counter-Strike: Global Offensive och League of Legends, enbart för damer. Till CS:GO-turneringen har bland andra RES Gaming och Copehagen Games-vinnarna i Singularity Female tagit emot inbjudningar. Sephoras ingång i festivalen markerar första gången ett sminkföretag väljer att satsa på esport, en av världens snabbast växande industrier.

Sephoras Paula Rocha ser att varken smink eller spel är begränsat enligt kön i dagens samhälle
esportsobserver.com


Artikelbild: instagram.com/sephora
2019-05-07 13:34
Sverige var fortsatt dominanta efter SK Gamings vinst i Samsung Euro Championship 2007, men året därpå var det Fnatic som tog plats på prispallen. Tillsammans med Samsung tar vi en titt tillbaka på svenskarnas framgångar.
2019-05-16 19:14
Som en del av vårt samarbete med Brothers fick våra Blast Pro Series-talanger en makeover. Viktor "vuggo" Jendey var sugen på något mer "stökigt". Med hjälp av Brothers gick han från en vanlig gamer till en stilig man i en somrig kostym.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..