×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ACON

Sveriges nya esporthub CO-OP.gg ger jobb inom esport

4
CO-OP.gg har nu öppnat sina första lokaler vid Garnisonen i Stockholm. Bland annat i syfte att skapa fler jobb och få esporten att växa genom att vara en mötesplats för esportbolag, esportintresserade och nyckelpersoner inom branschen. I och med att huben erbjuder lokalyta, ett brett kontaktnätverk och events är det en perfekt plats för dig som vill göra karriär inom esporten att besöka.
Drömmen om att bli fotbollsproffs har idag bytts ut för de flesta ungdomar. Nu är “ f0rest” flera tonåringars största idol och DreamHack en plats att träffa nya vänner och samla minnen på. Trots att intresset för esport i Sverige är väldigt högt finns det idag få personer som vet vart man ska vända sig om man vill arbeta inom esporten. CO-OP.gg är en katalysator som samlar bolag och organisationer under samma tak och fungerar därmed som en mötesplats för esportintresserade.

– Vi som arbetar med huben är spindlarna i nätet som rätt personer träffas och kan arbeta tillsammans. Många tror att man måste bli CS-proffs för att arbeta inom esport, men det är inte sant. Vi känner bolag som har ett starkt behov av utvecklare, designers, operation supports, journalister, redigerare och kommentator. Om vi gör det mer tillgängligt så tror vi att vi kan vara en perfekt mötespunkt för alla som vill arbeta med och kring esporten, säger Johan Skott, vd för CO-OP.gg.



Under våren och hösten kommer CO-OP.gg arrangera flera events för esportintresserade. Eventen syftar till att visa upp esporten, skapa kontakter, utöka nätverket och lära sig mer om esporten och hur man arbetar inom den. Alla event som CO-OP.gg arrangerar är välkomnande för alla personer oavsett kön, etnicitet, bakgrund eller vart man kommer ifrån.

– Vi ser mycket fram emot att lära känna alla nya esportentusiaster. Idag sitter framgångsrika bolag som Znipe TV och Betspawn hos oss, och på våra event kommer man bland annat få höra om deras resa och bästa tips och tricks för att lyckas inom branschen, säger Erik Åkerfeldt.

– Vi har själva varit aktiva bidragare till startup, tech och esportscenen och har under våra verksamma år lärt oss både genom succéer och fallgropar. Vi hoppas kunna rådge bolagen så väl som individerna i hubben för att ge dem bästa möjliga förutsättningar att lyckas, säger Andjela Kusmuk, en av grundarna.

CO-OP.gg är grundat av Erik Åkerfeldt, grundare och vd på Znipe TV, Johan Skott, esport-generalist och Andjela Kusmuk, esportprofil.
Du hittar deras hemsida genom att klicka här. Och du kan kontakta Erik eller Johan här om du är intresserad av hubben och dess nätverk.

Dela detta på internet

Contributor

Sponsrat innehåll,

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..