×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverige

Riksdagsledamot: "Likställ e-sport med annan sport"

16
Centerpartisten tillika riksdagsledamoten Rickard Nordin har uttalat sig om sin syn på e-sport, där han vädjar om att det skall klassas som en idrott.
I veckan arrangeras en CS:GO-turnering på Winter X Games 2015 i Aspen, Colorado i USA. Att spelet syns i samband med i vinter-extremsportens finrum har lyft många frågor i USA, och nu även i Sverige. "Är e-sport en riktig sport?" är den eviga frågan, som till och från varit på den hypotetiska griffeltavlan sedan mer än ett decennium tillbaka.

Nu har den plockats upp ytterligare en gång när Rickard Nordin, riksdagsledamot Centerpartiet, förespråkar e-sportens vara kontra icke vara i frågan om dess inkludering inom ramarna för officiella idrotter.

"Ett första steg för att uppmuntra spel vore att höja e-sportens status genom att likställa den med annan sport. Därför skrev jag under den senaste motionsperioden en riksdagsmotion om att likställa e-sport med annan sport och att låta dess utövare räknas som idrottare", skriver Nordin.

En intressant vinkel är att det inte bara är utövandet av e-sport som gynnar Sverige, utan också mycket av allting som händer runtomkring.

"Mycket e-sport drivs också på gräsrotsnivå av de stora mängderna unga spelare, med ungdomar som driver föreningar, coachar varandra och ordnar LAN", fortsätter riksdagsledamoten.

Vidare lägger Rickard Nordin fler en hel del resultat från forskningar och liknande för att höja synen på e-sport och datorspelande generellt, bland annat jämförelser mellan datorspel och idrotter som dart och biljard. Hela Nordins läsvärda inlägg finns att få tag på hos Svenska Dagbladet.

36 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 36 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..