×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig

Blogginlägg

Turneringar, nya Lúcio och lite annat!

3
Ja vart ska man börja? Större rosters inför APEX Season 3 i Sydkorea, nya Lúcio och roliga nyheter för den svenska Overwatch-scenen!
Nämen hallå igen!

Ja nu har det hänt än hel del, och ännu mer är det på gång för Overwatch som helhet. Jag har väl med nöd och näppe hängt med i svängarna, eftersom jag har haft en hel del annat för mig under veckan. Men jag tänkte ta och belysa ett par saker som jag tycker är intressanta på ett eller annat sätt.

Till att börja med så går APEX S3 i Sydkorea av stapeln redan idag! Där får vi denna gång se Rogue och EnVyUs ta sig an de 14 koreanska lagen. Dessutom har flera av dessa lag plockat in flera spelare på sitt roster, då denna upplaga av APEX kommer tillåta spelarbyten mellan kartorna. Jag tycker verkligen att det kommer bli coolt att få se hur lagen kommer använda detta för att köra specifika setups och taktiker på olika maps.

LuxuryWatch Blue och Runaway är två av lagen som kommer till APEX med åtta spelare, medan Lunatic-Hai blir sju spelare. De sistnämnda som från början skulle bli åtta stycken blir nu sju efter att nästan direkt ha släppt båda nyförvärven Byun "Munchkin" Sang-beom och Lee "Claris" Gun-ho till Laser Kittenz. Istället kommer en relativt okänd spelare vid namn Moon "Gido" Gi-do bli Lunatic-Hais sjunde spelare. Vad gäller västerländska lag så gick Rogue nyligen ut med att de kommer ta med sig Dennis "INTERNETHULK" Hawelka som coach till Korea.

Inte så tank-heavy som jag befarat

Sedan så har ju "Newcio" varit live ett litet tag nu också, och det är väl lite blandade känslor åtminstone för min egen del. Det jag ser som en positiv överraskning med nya Lúcio är att han fått lite annorlunda användningsområde. Jag tycker det är skitkul att se mer roaming och varierande spel, och ja - självklart kunde man göra det bra innan patchen också, men den ökade skadan och snabbare projektiler har gjort honom relativt stark. Han är helt enkelt sjukt mycket mer versatile än vad han var förut. Aura-nerfen har gjort så att man ändå inte riktigt kan stå med hela laget i sin Crossfade, man måste åtminstone vara groupade rätt så tight, så man kan lika gärna dra nytta av buffsen så mycket som det går. Om man skulle jämföra detta med hur Lúcio spelades innan så är det klart att man kunde spela aggressivt och roama, men det var större risk att bli straffad för misstag.

Jag är dock glad över att jag inte riktigt sett några quad-tanks, inte som jag hade trott åtminstone. Ärligt talat var jag nästan rädd att få se mycket mer tank-heavy setups med tanke på den ökade healingen. Tänkte nästan att vi skulle hamna il någon sorts Reaper beyblade-meta igen. Men så har det tack och lov inte sett ut, åtminstone inte av den anledningen.

32 av världens länder kommer att slåss om guldet i Overwatch World Cup.
32 av världens länder kommer att slåss om guldet i Overwatch World Cup.

World Cup rullar på

Årets upplaga av Overwatch World Cup har nu gått in i nästa stadie! Det är nu dags att rösta fram tre spelare för varje land som blir en kommitté. Blizzard har i år trackat skillrating på de 100 högst rankade spelarna i vardera land, och utifrån det så har de 32 länder med högst snitt-SR blivit kvalificerade. Förra året tog Sverige en tredjeplats, och jag kommer ihåg att jag tyckte själva eventet var så jäkla roligt att kolla på, lite som ett enda stort allstar-event. Nu är det alltså dags för oss att rösta fram vilka som ska bli Sveriges kommitté, så ta och rösta HÄR!

Just ja, det händer ju roliga grejer för alla ni Overwatch-spelare och lag som vill visa vad ni går för! Facebook-communityn Overwatch Sverige ska nämligen hålla en OW-turnering på Birdie! Turneringsarrangören King of Nordic har anlitats för att hålla i två stycken onlinecuper, där deltagarna tävlar om biljetter till den kommande upplagan av Birdie. Sjukt kul om vi kan få en svensk scen att växa sig fram och slå rot ordentligt, jag tycker alltid att det är lika kul att titta på up-and-comers. Sedan är det ju ett asbra sätt att komma och visa vad man går för om man vill försöka slå sig in som proffs!

Vill du kvala in till Birdies Overwatchturnering?
Om du är sugen på att åka till Uppsala för att spela Overwatch under Birdie, den 25 - 28 maj, är det bara att anmäla sig till någon av de två kvalturneringarna.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..