×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Artikel

Här är de svenska spelarna som vunnit mest prispengar

1
Visste du att Olof "olofmeister" Kajbjer Gustafsson spelat in över 800 000 dollar under sin karriär? Eller att Evil Geniuses-spelaren Gustav "s4" Magnusson tjänat in över 2 miljoner dollar på att spela Dota 2? Fragbite har listat svenskarna som spelat in mest pengar.
Just nu står Astralis-spelaren Andreas "Xyp9x" Højsleth som herre på täppan över de spelare som spelat in den största summan inom Counter-Strike: Global Offensive i världen. Samtidigt har Team Liquids Dota 2-spelare Kuro "KuroKy" Salehi Takhasomi spelat in över fyra miljoner dollar under sin karriär.

Men hur ser det ut för de svenska profilerna? Vilken CS:GO- och Dota 2-spelare har egentligen spelat in mest pengar? Fragbite tog hjälp av esportsearnings.com för att ta fram en lista över de spelare som vunnit mest genom tiderna inom ett flertal olika titlar.

Counter-Strike: Global Offensive

1. Olof "olofmeister" Kajbjer Gustafsson

Inspelade pengar: 803 952 dollar


Svenska Olof "olofmeister" Kajbjer Gustafsson spelar för närvarande för det europeiska Counter-Strike: Global Offensive-laget Faze Clan. Under sina nio aktiva år som spelare har han inte bara gjort ett namn för sig i Sverige, utan över hela världen. Tillsammans med sin tidigare organisation, Fnatic, har han vunnit dubbla majortitlar. Han har ännu inte vunnit någon major tillsammans med Faze, men han har säkrat ett flerta stora turneringstitlar tillsammans med dem trots sin spelarpaus förra året.

2. Jesper "JW" Wecksell
Inspelade pengar: 768 011 dollar
3. Robin "flusha" Rönnquist
Inspelade pengar: 748 419 dollar

Counter-Strike 1.6

1. Patrik "cArn" Sättermon

Inspelade pengar: 172 912 dollar


Patrik "cArn" Sättermon är numera pensionerad och arbetar aktivt med Fnatic som organisation. Under sina aktiva år som spelare i spelet Counter-Strike agerade han frontfigur för bland andra Begrip, Eyeballers och Fnatic. Med flera IEM-titlar under bältet liksom en vinst under CPL Winter 2006 är han en av de mest legendariska spelarna genom tiderna.

2. Harley "dsn" Örwall
Inspelade pengar: 169 928 dollar
3. Robert "RobbaN" Dahlström
Inspelade pengar: 129 358 dollar

Counter-Strike: Global Offensive (damer)

1. Zainab "zAAz" Turkie

Inspelade pengar: 33 201 dollar


En damspelare som alla känner till är Zainab "zAAz" Turkie som är en av de mest erfarna spelarna inom damscenen. Hon har år efter år visat att hon är en toppspelare som konstant presterar. Hon var en av nyckelspelarna under Team Secrets glansdagar och har hållt samman med andraplatstagaren i denna lista, Julia "juliano" Kiran, under flera års tid. Senast kunde fansen se henne säkra vinsten i spanska Valencia under Dreamhack Showdown tillsammans med sitt Besiktas Esports. Näst upp väntar Dreamhack Open Rotterdam för den svenska spelaren.

2. Julia "juliano" Kiran
Inspelade pengar: 28 934 dollar
3. Therese "lillsan" Petersson
Inspelade pengar: 4 135 dollar

Dota 2

1. Gustav "s4" Magnusson

Inspelade pengar: 2 262 344 dollar

Bildkälla: Epicenter
Bildkälla: Epicenter

Den spelare som överlägset spelat in mest pengar genom tiderna är Dota 2-spelaren Gustav "s4" Magnusson. I slutet av 2012 blev han en del av No Tidehunter där hans karriär verkligen fick fart. Året därpå gick han, tillsammans med sitt lag, och vann en av esportens mest prestigefyllda turneringar: The International 3. s4 spelar just nu för Evil Geniuses men har tidigare representerat bland andra Team Secret och Alliance.

2. Ludwig "Zai" Wåhlberg
Inspelade pengar: 1 903 058 dollar
3. Johan "pieliedie" Åström
Inspelade pengar: 844 738 dollar

Playerunknown's Battlegrounds

1. David "fuzzface" Tillberg

Inspelade pengar: 115 250 dollar

Bildkälla: GLL
Bildkälla: GLL

I juni 2017 inledde David "fuzzface" Tillberg sin karriär som en professionell Playerunknown's Battlegrounds-spelare för Team Kinguin. Inte långt därpå förflyttades han till Faze Clan, organisationens vars PUBG-lag han varit en aktiv del av sedan dess. Under Faze Clans fana har fuzzface bland annat vunnit OGA PUBG PIT Invitational Season 2, Dreamhack Austin 2018 och nu senast den andra fasen av PUBG Europe League.

2. Adrian "Haxete" Blom
Inspelade pengar: 60 155 dollar
3. Carl "Draedon" Birgersson
Inspelade pengar: 44 386 dollar

Fortnite

1. "Beehive"

Inspelade pengar: 88 636 dollar

Bildkälla: Epic Games / Fortnite
Bildkälla: Epic Games / Fortnite

Den svenska Fortnite-spelaren "Beehive" spelar för närvarande för Luminosity Gaming och har visat sig vara en av Europas bästa spelare. Han vann i mars detta år den europeiska portionen av Blackheart Cup och tog sig som högst till plats 12 i World Cup-kvalen.

2. Pontus "Zyppan" Eek
Inspelade pengar: 50 204 dollar
3. Daniel "AlphaAmons" Johansson
Inspelade pengar: 49 700 dollar

League of Legends

1. Martin "Rekkles" Larsson

Inspelade pengar: 365 492 dollar

Bildkälla: Riot Games / League of Legends
Bildkälla: Riot Games / League of Legends

En av Sveriges mest välkända esportare kommer från Göteborg och spelar League of Legends för Fnatic. Martin "Rekkles" Larsson är född 1996 och har under sin karriär säkrat flera stora titlar, där bland den europeiska vårsäsongen av LCS 2018 liksom sommarsäsongen samma år. Sommaren 2015 fick han även lov att lyfta en trofé i sitt hemland under de europeiska LCS-finalerna i Stockholm.

2. Petter "Hjärnan" Freyschuss
Inspelade pengar: 148 678 dollar
3. Viktor "cowTard" Stymne
Inspelade pengar: 21 532 dollar

Starcraft II

1. Johan "NaNiwa" Lucchesi

Inspelade pengar: 178 844 dollar


Johan "NaNiwa" Lucchesi är en professionell Protoss-spelare som vunnit en drös olika titlar genom åren. Han har varit svensk mästare och kom i slutet av 2013 på andraplats i Fragbite Masters Starcraft II-turnering. Han blev under 2014 inaktiv och spelade under denna period Heroes of the Storm för Fnatic, men återvände året därpå till Starcraft. Han var även den enda spelaren som inte kom från Korea som kvalade till WCS Global Finals 2013.

2. Marcus "ThorZaIN" Eklöf
Inspelade pengar: 106 773 dollar
3. Rickard "SortOf" Bergman
Inspelade pengar: 72 756 dollar

Overwatch

1. Simon "snillo" Ekström

Inspelade pengar: 71 941 dollar

Bildkälla: ESPN
Bildkälla: ESPN

Simon "snillo" Ekström är 19 år gammal och är för närvarande kontrakterad till både Philadelphia Fusion och Fusion University. Han har hjälpt de sistnämnda till tre vinster i år och Philadelphia Fusion till den tredjeplats under Overwatch League 2019: Stage 1 Playoffs. I juli förra året hjälpte han även huvudlaget till en andraplats i Overwatch League: Inaugural Season Playoffs vilket gav laget 400 000 dollar.

2. Andreas "Nevix" Karlsson
Inspelade pengar: 60 755 dollar
3. Sebastian "chipshajen" Widlund
Inspelade pengar: 58 983 dollar
2020-07-13 17:45
Chips är ju något som är otroligt gott. Men det blir ofta problem när man ska käka dessa framför datorn. Det blir ofta kladdigt och smulor kan hamna överallt. Tillsammans med Estrella har vi valt att testa lite olika metoder för att se hur man käkar chips vid datorn på bästa sättet. Här är våra resultat!

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..