×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Guide

Här är den ultimata packlistan för LAN:et

1
LAN-säsongen är igång och Fragbite har sammanställt den kompletta packlistan. Se till att inte glömma något viktigt när du packar väskan inför LAN:et.
Ska du på ditt första LAN? Eller är du kanske bara rädd att du glömmer något viktigt? Ta det lugnt, vi på Fragbite har sammanställt en lista över de viktigaste sakerna du behöver ha med i väskan när det vankas LAN.

Dator och tillbehör

Något av det viktigaste att packa är datorn och alla dess tillbehör. Du kan antingen bära datorn samt skärmen till LAN:et, eller så packar du ner det i en resväska med en filt för att hålla det säkert under resan. Glöm inte alla tillhörande sladdar samt gear i alla dess former.

Observera att det kan snabbt bli fullt i grendosorna på LAN:et, så ta med dig en egen grendosa för att säkerställa att du får plats med samtliga kontakter. Ta även med dig en lång internetsladd, du vet inte hur nära routern sitter, så att införskaffa en extra lång sladd är att rekommendera.


Stol

Alla LAN tillförser sina besökare med stolar, dock är de inte speciellt bekväma och de går inte att höja eller sänka. Ta med din egen stol för att säkerställa din komfort.

Mobil och laddare

Se till att ta med din mobiltelefon så att du kan få kontakt med vänner, slösurfa samt ringa efter hjälp vid en eventuell nödsituation. Även om du tänker "jag glömmer inte mobilen" så kan det vara bra att se till att du faktiskt har den med, detsamma gäller tillhörande mobilladdare.

Buntband och silvertejp

Samla ihop dina sladdar med hjälp av buntband så att du slipper trassla ihop dem med grannens. Silvertejp fungerar också för att samla ihop sladdarna, men det fungerar även till att laga alla möjliga saker. Har du med en penna kan du även märka saker med ditt namn på en bit silvertejp så att ingen av misstag tar dina saker.

USB-fläkt

Det kan bli varmt när man sitter och spelar, speciellt i ett utrymme fullt av andra gamers med varma datorer. Ta med en USB-fläkt för att kyla ner din plats och om datorn känns varm kan du rikta fläkten mot dem för att kyla ner den en aning. Observera att de flesta LAN:en inte tillåter bordsfläktar, se därför till att ha en USB-fläkt som enkelt kan kopplas i datorn.


Sovsäck, kudde och liggunderlag

Beroende på hur långt LAN:et är kan vissa få för sig att inte sova en endaste minut. Se trots allt till att ha en kudde med dig för att komfort om du skulle få för dig att somna på tangentbordet. Sovsäck och något form av liggunderlag, exempelvis en luftmadrass, är viktigt för den som vill ha en bekväm sömn i sovsalen.

Hygienartiklar

Vitsen med ett LAN kan för vissa vara att bli så svettig som möjligt tillsammans med polarna. Men gör både dig själv och alla runt dig en tjänst och överväg att ta en dusch samt borsta tänderna. Se till att ha med schampo, tvål, deodorant, tandborste och tandkräm. Ska du ta en dusch bör du även ta med ett badlakan.

Extrakläder

Om du ska duscha är det inte speciellt nice att hoppa ner i de svettiga mjukisbyxorna och tröjan du burit de senaste dagarna. Ha därför med minst ett extra ombyte. Bestämmer du dig för att undvika allt som har med hygien att göra kan du trots allt behöva byta underkläderna minst en gång under LAN:et.

Flicklampa

Det kan vara mörkt på LAN:et, se därför till att ha med dig en ficklampa för att lysa på marken om du tappar något eller för att kunna se var sladdarna ska sitta i datorn. Har du ingen ficklampa? Se till att din mobiltelefon har en inbyggd ficklampa eller ladda ner en app som tillför det.

Huvudvärkstabletter och medicin

Efter flera timmars stirrande på datorskärmen kan huvudvärken lätt smyga sig på. Se därför till att ha med huvudvärkstabletter om smärtan är framme och spökar. Går du på andra mediciner? Se till att packa ner dem också samt uppmärksamma ansvariga på LAN:et så att de vet vad de ska göra om något händer.


Energidryck

Okej, energidryck är inte ett måste men det är alltid nice att ha om man gillar att dricka sådan typ av dryck. Köp ett flak av valfri energidryck att ha vid din plats, så slipper du springa till kiosken eller affären varje gång du är törstig eller känner en energidipp.

Biljetter

Glöm för allt i världen inte dina LAN-biljetter. Numera får man dem oftast i mobilen och kan bara visa upp mejlet innehållande biljetten för att få sitt band, se därför till att ha batteri på mobilen när du kommer fram till LAN:et alternativt skriv ut biljetten. Biljetterna bör vara något av det första som packas ner, för du behöver knappast något av det andra om du inte ens kommer in.

Har du några andra saker som bör följa med i väskan? Släng iväg en kommentar!

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..