×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

ACON

Makalös upplösning i Svenskfinalen av Blast Valorant Twitch Invitational

1
Det blev den klart mest spännande matchen lagen emellan, då Svensklagen G2 och FunPlus Phoenix mötte varandra i den sjunde upplagan av Ignition Series. Det blev till slut Jacob "pyth" Mourujärvi och hans G2 som vann finalen och på det 25 000 euro i prispengar.
G2 med svenske Jacob "pyth" Mourujärvi i spetsen, är utan tvivel det bästa Valorant-laget i Europa. Under söndagen avgjordes det sista stoppet av Ignition, de Riot-stödda online-turneringarna, och finalen kom de mer eller mindre svenska uppställningarna i G2 och FunPlus Phoenix att mötas. I FunPlus Phoenix är tre av fem spelare från Sverige; Tobias "ShadoW" Flodström, Pontus "Zyppan" Eek samt Johan "Meddo" Lundborg. Inför finalen hade G2 vunnit 6/6 finaler i Ignition-serien, och den sista turneringen kom inte att bli ett undantag.

Trots att G2 gick in till finalen med 1-0, eftersom de kommer från winner bracket, skulle detta bli en riktigt jämn tillställning. Det blev den klart tajtaste finalen så här långt lagen emellan, och enda fram till mållinjen såg det ut som att FunPlus Phoenix skulle ta hem matchen. Efter tre relativt jämna kartor stod det 2-2 i kartor, och finalen kom att avgöras på Split. Svensken ShadoW för FunPlus Phoenix var den kanske starkast lysande stjärnan på Split, när Svensklaget gick upp i en 10-7-ledning. De lyckades dock inte hålla nerverna i styr, när de slutligen slarvade bort ledningen och G2 kunde vända och vinna.

Detta betyder att G2 nu vunnit 7/7 Ignition-turneringar, och med första platsen kommer en vinstsumma på 25 000 euro. Svenskarna i FunPlus Phoenix får nöja sig med 12 500 euro. Team Liquid slutar turneringen på en tredje plats och tar hem 7 500 euro i prispengar, medan Ninjas in Pyjamas får nöja sig med en fjärde plats och 5 000 euro.

G2 Esports
SverigeJacob "pyth" Mourujärvi
SpanienÓscar "mixwell" Cañellas
LettlandArdis "ardiis" Svarenieks
PolenPatryk "Patitek" Fabrowski
BelgienDavid "Davidp" Prince

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..