×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Fragbite

G2 till final efter kross — pyth sätter stopp för landsmännen

1
FunPlus Phoenix och deras tre svenskar satte i Augusti stopp för G2 Esports vinstsvit på 18 matcher. När lagen under lördagen möttes i Blast Twitch Valorant Invitational var den segern långt borta. G2 tog en enkel seger och deras ende svensk, pyth, hade stundtals lektstuga mot sina landsmän.
Lördagens matcher i Blast Twitch Valorant Invitational bjöd på två stycken överkörningar. Under gårdagens första match var det Ninjas in Pyjamas som fick respass från turneringen efter att ha förlorat med 13-5 och 13-9 mot Team Liquid och den svenska organisationen slutade därmed på fjärde plats. När det sedan var dags för höjdpunkten, matchen mellan FunPlus Phoenix och G2 Esports blev det inte riktigt lika jämnt som många på förhand trott.

Matchen inleddes på Split som var FunPlus Phoenix kartval men inte ens det kunde rädda svensktrion och deras två lagkamrater från vad som komma skulle. Efter tre jämna inledande rundor drog G2 ifrån och Jacob "pyth" Mourujärvi stängde den sista rundan innan halvtid genom att eliminera hela fyra motståndare. I andra halvan bjöd inte FPX på mycket mer motstånd än att de bara lyckades vinna en ytterligare runda och kartan slutade 13-3 till G2.

Efter utklassningen på deras eget kartval var förväntningarna på FunPlus lågt ställda när lagen gjorde upp på Ascent. Johan "Meddo" Lundborg, Tobias "shadow" Flodström och Pontus "Zyppan" Eek såg dock till att FunPlus tog en 2-0 ledning, men sen tog det tvärstopp. G2 lyckades nämligen ta över helt och vann nio raka rundor och tillslut stod det 9-3 i halvtid och kartan slutade 13-3 till G2.

Segern för G2 Esports innebär att pyth och hans lagkamrater nu är klara för den stora finalen som spelas 18:30 ikväll. Där väntar antingen Team Liquid eller FunPlus Phoenix då de båda lagen gör upp i lower bracket finalen klockan 14:30 i eftermiddag. För den som vill följa turneringens upplösning så sänder Fragbite självklart på svenska även under dagens sista matcher. Kika in på twitch.tv/fragbite för att heja fram svenskarna i FPX och pyth i G2.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..