×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Fragbite

Svensktrion dominerar mot Team Liquid — möter G2 och pyth ikväll

1
Under fredagen inleddes Blast Twitch Valorant Invitational, en turnering med flera svenskar inblandade och därför såklart med en svensk sändning från Fragbite. De som imponerade mest i öppningsmatcherna var de svenska FunPlus Phoenix spelarna som var tongivande i 2-0 segern mot Team Liquid.
Blasts nya satsning på Valorant inleddes med öppningsmatchen mellan G2 Esports, där Jacob "pyth" Mourujärvi spelar, och Ninjas in Pyjamas. Efter en stark inledning på Ninjornas kartval hade G2 dragit iväg till en 9-0 ledning och trots att NiP spelade upp sig så blev det en enkel seger på Ascent för pyth och hans lagkamrater. Svensken som tidigare spelat i NiP, då som CS:GO-spelare, skickade sedan ner sin gamla organisation i lower bracket efter att G2 vunnit med 13-7 på Haven.

Flest svenskar på banan var det sedan i matchen mellan FunPlus Phoenix och Team Liquid när den tidigare FABRIKEN-trion med Pontus "Zyppan" Eek, Johan "Meddo" Lundborg och Tobias "shadow" Flodström ledde sitt FunPlus till seger. På Team Liquids kartval, Split, gick de upp i en 7-0 ledning direkt och i halvtid var ställningen 9-3 till svensklaget. Svenskarna presenterade sig sedan på allvar när Zyppan stod för ett ace med bara 8 hp kvar efter att Travis "L1NK" Mendoza inte prickat rätt med sin sniper.

Zyppan står för ett Ace

Efter Zyppans prestation var det sedan dags för ännu en svensk att visa upp sig. Vid ställningen 11-7 till FunPlus hamnade Meddo i ett 1v4 läge. Svensken var iskall och när Team Liquid spelarna radade upp sig avverkade han dem en efter en för att fullborda en 1v4 clutch vilket tog FunPlus till 12-7. Split slutade 13-7 till FunPlus som sedan fortsatte att dominera på sitt kartval, Bind. Efter halva kartan stod det 8-4 till svensklaget och trots att Team Liquid kunde ta ytterligare fyra rundor blev det aldrig riktigt spännande och kartan slutade 13-8 till FunPlus som därmed tog en 2-0 seger.

Idag väntar ett hett svenskmöte i upper bracket-finalen när de tre FPX-svenskarna ställs mot pyth och G2 Esports klockan 19:30. Dessförinnan gör NiP och Team Liquid upp i lower bracket där det är vinna eller försvinna för den svenska organisationen som hade det tungt mot G2. Den matchen börjar klockan 15:30 och ni följer såklart all Valorantaction på svenska via Fragbites Twitchkanal, twitch.tv/fragbite.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..