×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Allmänt

Valorant är live — allt du behöver veta om Ascent, Spike Rush och Reyna

1
Valorant är äntligen här. Spelet släpptes tidigt imorse och kom med en hel del förändringar från betaversionen. Bland annat finns den nya agenten Reyna, nya kartan Ascent och ett helt nytt spelläge tillgängligt. Riot ska även ha åtgärdat en hel del prestandarelaterade problem.
Klockan 07:00 imorse blev Valorant tillgängligt i Europa. Spelet som befunnit sig i en nästan två månader lång stängd beta släpptes då som fullversion och det var en hel del förändringar gentemot betan. Bland annat släpptes en nya agent, en ny karta, ett nytt spelläge och ett battlepass. Förutom alla nya saker genomfördes också förändringar på fem av agenterna samt på kartan Split. I den här artikeln har vi tagit en närmare titt på alla nya saker samt de förändringar som Riot valde att göra inför det officiella släppet.

Nya agenten Reyna

Bild: Riot Games
Bild: Riot Games

Under lördagskvällen släppte Riot en kort trailer föreställande den nya agenten Reyna. Vad hennes förmågor var valde de dock att inte offentliggöra förrän närmare inpå släppet. Nu är Reyna ute och så är också hennes förmågor. Den kvinnliga agenten, som är från Mexico, är väldigt inriktad på att snöbolla sin ledning. Lyckas hon säkra en eliminering blir hon snabbt starkare, men fäller hon ingen motståndare blir flera av hennes förmågor värdelösa.

  • Dismiss —Tar upp livskraften från en eliminerad fiende för att kunna göra sig både osynlig och osårbar för en kort tid.
  • Devour — Tar upp livskraften från en eliminerad fiende för att hela sig själv.
  • Signature Ability: Leer — Skickar ut en eterisk förstörbar Orb som gör synen sämre för fiender som tittar på den.
  • Ultimate Ability: Empress — Försätter Reyna i ett starkare blodtörstande läge som ger henne Rapid Fire och gör det lättare för henne att se fiender under den aktiva tiden. Att eliminera en fiende återställer timern.

Nya spelläget: Spike Rush

Bara för att Valorant lämnat betastadiet bakom sig innebär det inte att allt i spelet är klart. Det nya spelläget Spike Rush är till exempel fortfarande i ett betastiadie och det lär därför komma en del uppdateringar och buggfixar den närmaste tiden. Precis som namnet antyder kommer Spike Rush att vara ett spelläge som går lite snabbare än det vanliga.

En match varar mellan 8-12 minuter och går ut på att plantera en Spike, precis som i det vanliga spelläget alltså. Skillnaden är dock att samtliga i det anfallande laget har en Spike. Även antalet rundor är färre, det är nämligen bäst-av-sju som gäller med kortare pre-rounds och rundor. Efter tre rundor byter anfallande och försvarande lag.

För att göra det hela ännu mer intressant får alla på båda lagen samma vapen och det är helt slumpmässigt vilket det blir. Alla basic-färdigheter kommer också att vara gratis i varje runda samtidigt som man får två ultimate-poäng per eliminering. Under varje runda kommer också tre till fem slumpmässiga orbs att dyka upp på kartan. Med andra ord är Spike Rush perfekt som uppvärmning inför rankade matcher, eller när man bara vill ha det lite roligt.

Nya kartan Ascent

Tillsammans med spelsläppet är det också dags för premiär för Valorants nya karta, Ascent. En del CS-spelare lär känna igen delar av kartan som påminner lite om De_Dust 2. Kartan ligger i Italien och har en klassisk uppställning med en A bombsite, en B bombsite och en öppen sektion i mitten.

En intressant sak med den nya kartan är att det finns en möjlighet för det försvarande laget att skapa en dörr som bara går att öppna åt ett håll. Det innebär att det anfallande laget antingen tvingas förstöra dörren och därmed ge upp sin position, eller rotera för att ta sig runt den. Kartans alla callouts finns på bilden nedan.

Bild: Skärmdump från Riot Games
Bild: Skärmdump från Riot Games

Episode 1: Ignition

Bild: Riot Games
Bild: Riot Games

Den första säsongen av Valorant går under namnet Ignition och till den medföljer det såklart två battlepass, ett man får betala för och ett som är gratis. Premiumpasset kommer att kosta 1 000 Valorant points, eller cirka 100 kronor, att köpa och innehåller 50 nivåer att låsa upp. För varje nivå som låses upp får man antingen en spray, ett kort, en gun buddy, ett skin eller Radianite points. Totalt finns det 12 vapen-skins att samla ihop och totalt 130 Radiante points att tjäna. För den som inte vill betala för ett battlepass kommer gratisvarianten att erbjuda ett färre antal nivåer att låsa upp.

Bild: Riot Games
Bild: Riot Games

Övriga förändringar

Förutom alla nya saker kommer det även en hel del förändringar. Agenterna Sage, Raze, Jett, Phoenix och Omen har blivit uppdaterade. Kartan Split har fått ett annorlunda utseende i mitten av kartan och Riot har också lagt in en hel del prestandauppdateringar som ska öka stabiliteten för spelarna. För den som är intresserad av att läsa mer om hur de olika agenterna har förändrats eller om vilka buggar Riot åtgärdat finns hela patch notes att läsa här.


Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..