×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

E-Sport SM

Zanster slår Namshar i E-Sport SM — Klar för slutspel

1
Anton "Zanster" Dahlström vinner den fjärde och sista deltävlingen i E-Sport SM och den regerande svenska mästaren kvalar in till slutspelet som siste man.
Det behövdes inte mer än tre finalkartor för Anton "Zanster" Dahlström i E-Sport SM:s sista deltävling. Och han kommer nu att få försvara sin titel som svensk mästare. Christoffer "Namshar" Kolmodin lyckas alltså inte vinna en enda karta i finalen utan får slutspelet från åskådarplats.

Finalen

Den första kartan stod och vägde i strax över tio minuter, båda spelarna fokuserade på att maximera sina resurser och arméer. Roaches var det som gällde i båda lägren och innan kvarten hade gått lyckades Zanster positionera sig väl och slå ut inte bara Namshars armé, utan även dennes tredjebas.

Matchens andra karta dominerades av Dahlström som satsade på fart och genom en tidig zergling-attack lyckades slå ut hela 13 workers. Efter detta drog sig de båda spelarna tillbaka för att återuppbygga, Zanster sin armé och Namshar sin ekonomi. När Zanster sedan åter attackerade med zerglings, banelings och mutalisks gav Namshar upp.

Kolmodin var nu tvingad att vinna karta nummer tre för att påbörja upphämtningen, och det börjar bra med ledning både i supply och upgraderingar. Men Zanster anfaller med nedgrävda roaches på flera fronter och Namshar får fokusera på sitt försvar. Zanster tar en guldbas och slår till slut hål på sin motståndares försvar.

SverigeZerg Zanster vs. SverigeZerg Namshar— 3-0


Karta 1: Echo LE 1-0
Karta 2: Coda LE 2-0
Karta 3: Vaani Research Station 3-0
Slutspelet kommer att hållas i DreamHacks studio i Stockholm lördagen den 16 Maj, där kommer två spelare att gå hem 10 000 kronor rikare. Finalen spelas sedan på DreamHack Summer lördagen den 13 Juni, där de två finalisterna gör upp om förstapriset och den svenska mästartiteln.

Klara för slutspel

SverigeZerg Anton "Zanster" Dahlström
SverigeTerran Stefan "MorroW" Andersson
SverigeProtoss Johan "NaNiwa" Lucchesi
SverigeZerg Rickard "SortOf" Bergman

Prisfördelning

1. 50 000 sek
2. 30 000 sek
3-4. 10 000 sek

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..