×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

NaNiwa sparkad ur Alliance — "bryr mig inte längre"

1
Efter floppagerandet i Katowice har svenske Johan "NaNiwa" Lucchesi sparkats från sitt lag.
Johan "NaNiwa" Lucchesi har fått lämna Alliance efter sitt agerande under den 100 000 dollar stora winner-takes-all-turneringen i Katowice, detta bekräftar han själv till sin fanclub på TeamLiquid.net.

Under den polska turneringen valde NaNiwa att lämna turneringen redan under den inledande omgången, detta efter att bara ha spelat en karta av fem möjliga mot Polt. Anledningen bakom beslutet var att både Lucchesi och hans motståndare kunde höra kommentatorerna genom de påstått ljudisolerande båsen, vilket i kombination med sin motivationsbrist gjorde att han helt enkelt inte ansåg turneringen vara värd hans tid och energi.

Bad om att få slippa spela

I sitt uttalande berättar Lucchesi att han, på grund av sin motivationsbrist, flera gånger bad om att få slippa åka till Katowice. Denna förfrågan skall dock ha viftats bort på grund något som NaNiwa tycks ha tolkat som ett indirekt "hot" från turneringsarrangörerna.

— Allt som hände var så extremt löjligt. Om jag ska vara ärlig berättade jag minst fem gånger för mitt lag att jag inte ville åka och att de borde få IEM att hitta en ersättare för mig. Men mitt lag gick inte med på det, och IEM sa även att de högt rekommenderade mig att åka, annars skulle det bli konsekvenser (det var vad mitt lag berättade för mig), skriver NaNiwa till sin fanclub.

— Självklart skulle jag inte vilja ödsla min tid genom att spela en turnering i ett spel jag inte ens utövar längre, men som jag skrev blev jag tvingad på grund av sponsor-saker. Ironiskt nog blev jag då sparkad från laget för att jag faktiskt åkte dit och gjorde det jag gjorde när jag från början inte ens villa åka dit, eller ens spela StarCraft II över huvud taget, komiskt nog.

"Jag kan göra en comeback när jag vill"

Konsekvenserna av Lucchesis vistelse i Katowice tycks inte ha tärt på hans självförtroende. I sitt uttalande fortsätter han med att hans paus mycket väl han avslutas när som helst, och att han med lite uppvärmning kan återkomma till scenen som den bäste i väst.

— Sak samma, jag är inte ledsen och jag bryr mig inte direkt längre. Jag är säker på att om jag tränar i två veckor i framtiden kan jag göra en comeback som den bästa foreigner-spelaren när jag vill.

En sista känga till motgångssupportrar

Efter att Lucchesi lämnade turneringen ofärdig var det många som ansåg att han inte förtjänade sin plats till Katowice, utan att någon som faktiskt ville slutföra sitt deltagande borde varit där istället. Till dessa ger svensken sina sista, något uppviglande, ord.

— Det är dock lite roligt att folk tror att andra spelare förtjänade min plats. Ja, jag ville ge bort min plats för att jag inte ville spela turneringen, men jag vann den rättvist genom att komma tvåa i New York. Om andra personer hade "förtjänat den" kan de lära sig att kvala in till turneringar genom sin egna skicklighet.

Efter den offentliggjorda pausen från sin StarCraft II-karriär ryktas det om att svensken skall göra ett försök till att bli en professionell League of Legends-spelare. Om detta försök genomförs är upp till framtiden att visa, vad som dock bör vara relativt säkert är att om Lucchesi tar sig till toppen lär han inte bli en del av LCS-laget Alliance.

43 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 43 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..