×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

StarCraft 2

MLG Columbus i helgen - sex svenskar på plats

1
I helgen spelas StarCraft II-turneringen MLG Winter Championship i Columbus, USA. Tre svenskar är seedade in i gruppspelet och ytterligare tre hittas i Open Bracket. Med en stor del av världseliten på plats och en halv miljon i prispengar är det bäddat för en superturnering.
Spelupplägg
MLG kör med ett något komplext upplägg och här är en något förenklad förklaring av systemet. 16 seedade spelare har blivit indelade i ett gruppspel med fyra grupper. Parallellt med gruppspelet spelas ett Open Bracket där vem som helst får delta.

De åtta bästa från Open Bracket kommer att bli indelade i de ursprungliga gruppspelsgrupperna, vilket gör att varje grupp till slut består av sex spelare. När gruppspelet sedan är färdigspelat går endast de fyra gruppvinnarna till Championship Winner Bracket.

Alla övriga spelare i grupperna går till Championship Loser Bracket men de placeras in olika långt fram i spelträdet beroende på vilken plats de kom i gruppen. Till Championship Loser Bracket går även plats 9 till 16 ur Open Bracket.

Grupperna
Grupp A
QuanticSaSe
SK.MC
MarineKingPrime
SlayerS_GanZi

Grupp B
QuanticNaNiwa
LiquidHayprO
EGDeMusliM
coL.MVP.DongRaeGu

Grupp C
EGHuK
LiquidRet
EmpireviOLet
aTnSocke

Grupp D
FollowGrubby
ST_PartinG
FXOz
oGsTheStC
Open Bracket
I Open Bracket hittar vi svenskarna ThorZaIN, MorroW och Jinro tillsammans med ett antal koreaner och andra intressanta namn som Stephano och IdrA.
Urval av spelare i Open Bracket
mouzThorZaIN
LiquidJinro
mouzMorroW
vileIllusion
EGIdrA
LiquidSheth
QuanticDestiny
coLCatZ
M.Stephano
LiquidTLO
EGPuMa
fnaticRain
dignitasSeleCT
fnaticaLive
EGJYP
IMMvp
TSL_Polt
coLKiller
TSL_inori
xSixSleep
Prispengar
I prispotten i turneringen finns över en halv miljon i prispengar och de sexton bäst placerade får vara med och dela på pengarna.
Prispengar MLG Winter Championship
1. ~161 000 kr
2. ~96 000 kr
3. ~58 000 kr
4. ~35 000 kr
5-6. ~22 000 kr
7-8. ~14 000 kr
9-12. ~10 000 kr
13-16. ~6 000 kr
Streamschema
Sverige går över till sommartid under natten mot söndag och således skiljer sig tidsdifferensen mot USA mellan speldagarna. Tiderna nedan ska dock vara korrekta aktuella svenska tider för matcherna.
Natten mot lördag
22:30-03:45 – Matcher ur gruppspelet

Natten mot söndag
16:00-19:00 – Matcher ur Open Bracket
19:00-01:00 – Matcher ur gruppspelet
01:00-02:00 – Matcher ur Championship Bracket

Natten mot måndag (sommartid)
16:00-01:00 – Matcher ur Championship Bracket
Streams
Huvudstreamen och gameplaystream 1 ska vara gratis medan den som vill se gameplaystream 2 och 3 ska behöva betala 20 dollar. Betalar man får man dock tillgång till alla streams i HD-kvalitet. Kommentatorer för eventet kommer bland annat att vara Day[9], Tasteless, Artosis, DJWheat och JP McDaniel. Streams hittas här.

21 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 21 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..