×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Worlds

SKT - Världmästare för tredje gången

3
Efter en hård kamp mot Samsung Galaxy fick Faker och hans lagkamrater i det koreanska superlaget återigen lyfta segerbucklan och försvarar därmed sin titel som världsmästare.
SKTelecom T1 gick in i Worlds 2016 med många frågor kretsande kring laget. De var långt ifrån lika starkt favorittippade som föregående år då de var extremt dominanta. Svajiga prestationer i den koreanska ligan hade rest en del tvivel kring topplaget. Deras resa genom årets turnering blev inte heller lika rak som den i fjol. Trots att de övertygat i de flesta matcher har de fått kämpa hårt i samtliga av dem. Inte minst mot Samsung som i natt bjöd SKT på mycket hårt motstånd och det krävdes fem långa kartor för att skilja lagen åt.

Det började med en mycket kontrollerad historia från SKT som på första kartan metodiskt styrde spelet dit de ville och det såg ut som att finalen skulle kunna bli en riktig promenadseger för de regerande mästarna. Samsung slog dock tillbaka efter drygt 40 minuter och var nära att vända men det slutade ändå till SKTs favör. Andra kartan fick Sang-hyeok "Faker" Lee spela en av sina signaturchampions, Ryze, och bjöd på en riktig uppvisning där han visade för världen att han fortfarande förtjänar att kallas världens bäste spelare.

Scenen där finalen tog plats inne på Staples center i Los Angeles erbjöd en ny överblick över spelkartan för publiken.


SKT var efter det bara en seger ifrån att vinna och Samsung hade kniven mot strupen. Den tredje kartan började mycket likt den första där SKT hade kontrollen men när det såg som mörkast ut så lyckades Samsung ta sig tillbaka in i matchen. Tack vare några välspelade teamfights kröp de ikapp och snart var SKTs ledning utjämnad. Samsung spelade verkligen för sina liv för att fortsätta kunna utmana om världsmästartiteln och de lyckades till slut vinna kartan som blev turneringens längsta på över 71 minuter. Samsung vann även kartan som följde och det blev därmed den femte som fick avgöra hela finalen.

Här var det Samsung som först tog kommandot. Sedan var det väldigt jämnt under en lång tid. Efter mer en fem timmar av spel kunde man börja se trötthetstecken från lagmedlemmarna. Då lyste rutinen från de meriterade spelarna i SKT igenom och trots att Samsung utmanade och höll ut länge så var ändå det annalkande nederlaget till synes oundvikligt. SKTs misstag var färre och de var bättre på att röra sig på kartan. Samsung kan vara stolta över sin prestation men i slutändan räckte det inte för att slå världens bästa lag. SKTelecom T1 tog över matchen och gick segrande ur striden. De har därmed vunnit alla sina tre världsmästerskap som de deltagit i. Trots att de haft en skakig säsong under året så är de ändå som bäst när det verkligen gäller. SKT behåller sin plats på tronen och resten av den professionella LoL-scenen får gå hem och studera hur man ska kunna slå det här laget under nästa säsong.


Final

Korea SKT vs. Korea Samsung

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..