×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Worlds

Samsung Galaxy nollar H2k i nattens semifinal

1
Koreanerna gjorde i natt kort process av H2k, som blir det sista västerländska laget att lämna turneringen. Nu siktar Samsung på att slå sina landsmän SKT i finalen.
Samsung har endast förlorat en enda match i Worlds 2016 och i nattens semifinal mot H2k utökade de sin segersvit och belönades med en finalplats. Samsung är ett lag bestående av mestadels unga talanger. I spetsen har de dock den meriterade junglern Chan-yong "Ambition" Kang som har spelat professionellt sedan 2012. I den koreanska ligan var Samsung det laget som alltid höll sig precis utanför topp tre, tydligt starkare än lagen under dem men aldrig så pass att de lyckades ta sig in i den heta toppstriden. För att ta sig till Worlds besegrade de KT Rolster som i slutspelet innan hade förlorat en mycket jämn match om den koreanska ligatiteln mot ROX. Samsung bevisade därmed att de hade en plats på den internationella LoL-scenen. Nu har de kommit så långt att de har en chans att erövra titeln som det bästa laget i världen.

Koreansk dominans

Av de fyra lagen som tog sig till semifinal i årets Worlds var tre från Sydkorea. Samtliga av dessa tre hade dessutom vunnit sina grupper. H2k var det enda laget från en annan region som stannat kvar så långt i turneringen. Det europeiska laget hade visat upp sin kanske bästa form någonsin i sina senaste matcher. Efter att ha dominerat sin kvartsfinal kom de in i semifinalen med självförtroende vilket kunde behövas inför en sådan tuff uppgift.

Jankos och hans H2k gjorde vad de kunde för att rå på koreanerna.


I nattens match rådde det dock inget tvivel om vilket som var det bättre laget. Detta trots att européerna bjöd upp till kamp i de två första kartorna. Tack vare deras jungler Marcin "Jankos" Jankowski skördade de många kills och såg vid flera tillfällen ut att kunna utmana koreanerna i teamfights. Samsung var dock hela tiden extremt välkoordinerade och effektiva på att få ut det mesta ur varje situation och hittade hela tiden öppningar för att säkra drakar eller ta ner torn på kartan. Stegvis sprang de ifrån i guld och när de väl fått ner Baron kunde de pressa sitt övertag och ta sig in i H2ks bas.

Båda de två första kartorna gick enligt ovanstående rutin och inför den tredje behövde H2k hitta på något sätt att vända på trenden för att stanna kvar i matchen. De valde dock en laguppsättning som var mycket lik den de spelat innan och väl ute på kartan såg luften ut att ha gått ur dem. De var aldrig riktig med i matchen utan blev utspelade var de än var på kartan. Samsung avslutade därmed serien på ett dominerande sätt och H2k fick nöja sig med att lämna turneringen som ett av de fyra bästa lagen. Samsung går vidare till final där de regerande världsmästarna SKTelecom T1 väntar. Finalen spelas natten till söndag den 30 oktober klockan 1:30.

Semifinal

Korea Samsung vs. Europa H2k

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..