×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Worlds

SKT klara för sin tredje final i Worlds

2
De regerande världsmästarna besegrade sina koreanska rivaler ROX Tigers och får därmed spela final i år igen.


Dessa ord yttrade ROX Tigers toplaner Kyung-ho "Smeb" Song innan mötet med sina ärkerivaler SKTelecom T1. Lagen har en historia som sträcker sig två år bakåt under vilka Tigers inte har lyckats besegra SKT en enda gång. Förutom åtskilliga duster om den koreanska ligatiteln utkämpade lagen dessutom en strid om Summoners Cup i förra årets Worlds där de möttes i finalen. Inför nattens möte siktade ROX på att bryta förbannelsen, men än en gång var det SKT som drog det längsta strået.

Seriens stora stjärna och SKTs frälsare var junglern Seong-ung "Bengi" Bae. Han har under större delen av säsongen varit bänkad till förmån för Sun-gu "Blank" Kang. Bengi är en veteran som varit med och vunnit båda SKTs världsmästartitlar men under det senaste året har hans förmåga ifrågasatts och jungelpositionen har varit den mest osäkra i det koreanska topplaget. I semifinalen mot ROX när allt stod på spel var dock Bengi en stabil klippa som låg bakom mycket i SKTs segrar. Serien gick till fem games och alla som Bengi deltog i vann SKT.

ROX support Beom-hyeon "GorillA" Kang shockade med sitt Miss Fortune pick. Han vann båda kartorna med champen och fick den dessutom bannad mot sig i resten av serien.


De regerande mästarna öppnade starkt i den första kartan där de tog ett tidigt övertag och med kontrollen i sina händer styrde de hem segern. I karta nummer två överraskade ROX med en ovanlig laguppsättning som innehöll Miss Fortune som support, en kombination som aldrig setts i en tävlingsmatch av League of Legends tidigare. ROX kunde genom en aggressiv strategi ta över kartan och i matchen därpå fick de nästan en identisk laguppsättning. De upprepade samma rutin och tog ledningen i serien.

Fem kartor senare

Under dessa två förluster hade SKT spelat med Blank som jungler men inför den fjärde kartan bytte de in Bengi. Han såg till att SKT fick en ledning som de sedan aldrig släppte. Trots att ROX höll sig kvar länge så slutade det ändå med en utjämning för SKT. Det återstod då bara den femte och sista kartan för att avgöra vilket lag som skulle gå till final. Det var en otroligt jämn kamp som avspeglade hela serien och lagens rivalitet sinsemellan. Båda lagen bjöd på fina uppvisningar men det var SKT som efter ett tag etablerade ett övertag och när de väl får en ledning är de antagligen bäst i världen på att förvalta den. ROX kämpade väl men det fanns inga misstag från SKTs sida att utnyttja. Förbannelsen består och ROX får åka hem från Worlds 2016 medan SKT går till final.

Semifinal

Korea SK Telecom T1 vs. Korea ROX Tigers

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..